Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 14 april 2024 @ 00:00 door Travelboy , 75 keer bekeken

Arnout Hauben gaat opnieuw op pad voor het tweede seizoen van het VPRO-programma Dwars door de Lage Landen. Samen met zijn cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens wandelt hij van Lauwersoog naar De Panne. Het avontuur begint in Friesland, waar Arnout op zoek gaat naar een stukje schedel van de Heilige Bonifatius in Dokkum.

 

 

  • Aflevering 1: Arnout Hauben begint zijn laatste tocht door Nederland en België vanuit Lauwersoog, vergezeld door zijn team. Ze trekken door Friesland, waar ze fascinerende ontmoetingen hebben met de eigenzinnige bewoners
  • Aflevering 2: De reis gaat verder naar Drenthe, waar Arnout een leeuw hoort brullen in het bos en een bezoek brengt aan een dierenasiel. In Wilhelminaoord verkent hij de Kolonie van Weldadigheid en spreekt met de laatste zwerver van de stad.
  • Aflevering 3: Arnout bereikt Flevoland en wordt geconfronteerd met een hittegolf terwijl hij op zoek gaat naar pioniers en een imposante zeearend in het Ketelmeer.
  • Aflevering 4: Hij doorkruist het hart van Holland, bezoekt het kasteel van graaf Floris V in Muiden en duikt in de kaasgeschiedenis van Woerden.
  • Aflevering 5: Arnout verkent het Nationaal Park De Biesbosch, zoekt bevers en spreekt met getuigen van een ramp in Willemstad.
  • Aflevering 6: De reis gaat naar België, waar Arnout op zoek gaat naar een oud legervliegtuig bij Brasschaat en middeleeuwse schilderijen bekijkt in Antwerpen.
  • Aflevering 7: Hij doorkruist de Vlaamse Ardennen, beklimt de legendarische Muur van Geraardsbergen en bezoekt het Woodstock van de Lage Landen in Amougies.
  • Aflevering 8: De laatste etappe voert door de Westhoek, langs begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog, tot aan de Noordzeekust van De Panne.

Dwars door de Lage Landen, vanaf zondag 21 april, 20.15 uur, VPRO, NPO 2 – vpro.nl/dwarsdoordelagelanden



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.