Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 18 april 2024 @ 06:05 door Travelboy , 48 keer bekeken

Vanaf half december krijgt Nederland een directe ICE naar München. Deze nieuwe directe verbinding zal de trein naar Basel gaan vervangen. Dat bevestigen meerdere bronnen aan Treinreiziger.nl. NS wil de komst van de nieuwe trein echter nog niet bevestigen.

 

Al langer gaat in de spoorsector het gerucht dat de trein naar Basel in de dienstregeling 2025 wordt vervangen door een trein naar München. Sommige bronnen meldden al in 2023 aan Treinreiziger.nl dat deze wijziging per dienstregeling 2025 doorgevoerd zou worden.

 

Dienstregeling nog niet definitief

 

Toch wil NS de nieuwe treindienst niet bevestigen. “De dienstregeling vanaf 2025 in Duitsland is op dit moment nog niet definitief, vandaar dat het nog te vroeg is om vragen daarover te beantwoorden” reageert de woordvoerder van NS International. NS wil het verdwijnen van de trein naar Basel evenmin bevestigen, om dezelfde reden. De Zwitserse spoorwegen maken er echter geen geheim van: de trein naar Basel stopt per 15 juli van dit jaar.

 

Precieze details over de trein naar München zijn nog niet bekend. NS heeft weliswaar de nieuwe dienstregeling voor 2025 naar consumentenorganisaties gestuurd, maar dat betreft alleen de binnenlandse treinen en de internationale treinen die binnen de hoofdrailnetconcessie vallen. Daar vallen de ICE’s niet onder, en die zijn daarom niet in de aanvraag opgenomen. Op het forum van ov in Nederland wordt al gefantaseerd over de toekomstige dienstregeling, maar voorlopig blijft het onduidelijk.

 

In de vorige eeuw reden er al dagelijkse EuroCity’s vanuit Den Haag en Amsterdam naar München. Deze verbindingen zijn begin jaren ’00 opgeheven. Momenteel zijn Amsterdam en München alleen met elkaar verbonden via de Nightjet naar Wenen/Innsbruck.

 

bron: www.treinreiziger.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.