Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 20 juni 2020 @ 00:03 door Travelboy , 848 keer bekeken

Koninklijke Wandel Bond Nederland en DPG Media gaan een partnership aan om in tijden van corona een passend alternatief te bieden voor dé Vierdaagse 2020. Het AD, de regionale titels en Qmusic gaan helpen om heel Nederland te enthousiasmeren voor ‘De Alternatieve Vierdaagse’ en de bijbehorende wandelapp. Daarnaast doen zij verslag van het evenement.

 

In Nijmegen verschijnen jaarlijks 45.000 Vierdaagse-deelnemers aan de start van het grootste wandelevenement van de wereld. Dit jaar kan vanwege de drukte en de huidige coronamaatregelen de Vierdaagse niet in de Gelderse stad plaatsvinden.

 

De Koninklijke Wandel Bond Nederland en DPG Media met haar platformen ADR Nieuwsmedia en Qmusic zijn een mediapartnership aangegaan om met De Alternatieve Vierdaagse toch heel Nederland aan het wandelen te krijgen.


Hoe werkt het?

 

Na inschrijving krijgen deelnemers daags voor het event een link naar de nieuw te lanceren wandelapp en kunnen deelnemers 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag wandelen. Wandelaars kunnen zelf hun route bepalen om aan de benodigde kilometers te komen. Op 21 tot en met 24 juli 2020 moeten de kilometers worden geregistreerd om een aandenken te verdienen.

 

ADR Nieuwsmedia en Qmusic zullen als mediapartners dagelijks berichten over de vorderingen van de lopers. Via persoonlijke verhalen van de deelnemers betrekken zij supporters op afstand en houden zij hen betrokken bij de lopers. Vanuit Qmusic loopt dj Jordi Warners mee en doet op verschillende momenten live verslag op de radiozender.


Heel Nederland

 

Robert Bernink, Directeur Entertainment ADR en Q laat weten: ,,Tijdens De Alternatieve Vierdaagse creëert iedereen zijn of haar eigen looproute en kan men niet alleen in Nijmegen, maar in heel Nederland meedoen met het grootste wandel-event van het land. Wij zetten ons grote landelijke bereik in om naast de 45.000 wandelaars die normaal gesproken al meedoen, nog meer mensen ertoe te bewegen mee te wandelen. Zo maken we er toch iets fantastisch van en wordt óók de editie van 2020 er hopelijk eentje voor in de boeken.”

 

Peter Jansen, hoofdredacteur De Gelderlander vult aan: ,,Een week per jaar kijkt heel Nederland naar Nijmegen. Tijdens de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten. Wij doen daarvan verslag en voorzien onze eigen lezers en bezoekers plus andere regionale en landelijke media van het laatste nieuws. Het was een domper dat er een streep door de Vierdaagse ging, daarom vind ik het prachtig dat er een alternatief is. Normaal kijkt Nederland naar ons, bij deze speciale, uitdagende editie kijken wij naar heel Nederland.”

 

Paul Sanders, directeur-bestuurder KWBN: ,,Juist nu veel dingen niet door kunnen gaan, komen wij met de Alternatieve Vierdaagse, om een positieve impuls te geven. Met het grote landelijke bereik van DPG Media en onze samenwerkingspartner House of Sports willen we heel Nederland in beweging brengen. Want bewegen is gezond en gezondheid is nu belangrijker dan ooit. En we hopen dat alle deelnemers er in hun woonplaats, binnen de mogelijkheden, een klein feestje van maken!’’

 

Zin om mee te wandelen? Inschrijven kan hier!


bron: www.ad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.