Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 18 mei 2019 @ 00:30 door Travelboy , 859 keer bekeken

En dan bedoel ik niet de grote groepen van de 'free walking tours' met “vrijwillige betaling” die over de hele wereld worden georganiseerd, maar privé gidsen die écht gratis zijn!

 

Er zijn talloze groepen goodwill-reisgidsen in Japan die hun talenkennis en hun kennis van hun stad aanbieden om toeristen een rijkere ervaring te bieden.

 

Ze zijn er in twee soorten. De groepen met pensionado's die hun talenkennis in het internationale zakenleven hebben opgedaan en studentengroepen. Mijn ervaring is dat de gepensioneerden makkelijker te regelen zijn dan de studenten.

 

Hoe werkt het

 

Neem een kijkje op www.japan.travel/en/plan/list-of-volunteer-guides/ en kijk bij de stad waar je heen gaat of daar een 'Systematized Goodwill Guide Groups (SGG)' is. Meestal zijn er meerdere en kan je er eentje uitzoeken om te benaderen. Doe dit ongeveer 4 weken van te voren.

 

Na aanmelding wordt je door de lokale groep op een lijst gezet en kunnen de leden aangeven dat ze met jou op stap willen. Als ze een vrijwilliger hebben gevonden stuurt de groep jou een mailtje met de naam van de vrijwilliger. De vrijwilliger meldt zich dan meestal binnen 24 tot 48 uur per e-mail en jullie kunnen samen een programma maken voor jullie dagje uit.

 

Wat kost het echt

 

Bemiddeling is bij de meeste groepen gratis. Sommige groepen vragen echter een vergoeding van een paar euro voor de bemiddeling. Voor de gids betaal je zijn reiskosten, de koffie en de lunch. Meestal kunnen de gidsen gratis attracties in met hun gidsenpas.

 

Mij zijn deze gidsen prima bevallen en ik vond het een leuke manier om met lokale mensen in contact te komen.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.