Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 14 augustus 2019 @ 11:06 door Travelboy , 533 keer bekeken

Een bezoek aan dat leuke stadje. Dat ene boek eindelijk uitlezen. Een middag struinen door een museum. Als je jouw wensenlijst met dat van de kinderen vergelijkt, komen er heel andere dingen uit. Bij jou staan rust, natuur en cultuur bovenaan. Maar als het aan de kinderen ligt, willen ze maar één ding: naar een pretpark tijdens de vakantie. Kinderen leven zich uit tijdens een dagje attractiepark: schreeuwen in de achtbaan of rondjes draaien in het reuzenrad. En heel eerlijk… ook als je volwassen bent, is een pretpark ook stiekem heel leuk.


Geen idee naar welk attractiepark je heen wilt? Wij tippen je alvast 16 leuke pretparken.

 

1. Efteling – Kaatsheuvel, Nederland
Er was eens… het allerleukste pretpark van Europa! Dat bevindt zich misschien wel gewoon in Nederland. Als kind rende je vast in de Wereld vol Wonderen direct naar Holle Bolle Gijs en stond je ongeduldig in de rij voor de Droomvlucht. Zet tijdens een vakantie in Nederland het Efteling park zeker op je verlanglijstje. Boek dit pretpark met overnachting om na een dag vol avontuur lekker uit te rusten. Waan je in een compleet andere wereld in de Fata Morgana en beleef in het Spookslot een mysterieuze Danse Macabre. Zin in wat meer spanning en avontuur? Maak dan een ritje in een van de achtbanen of beleef een vrije val in De Baron.


2. LEGOLAND® Deutschland – Günzburg, Duitsland
Zin in een avontuur? Loop door de poorten van Legoland Duitsland en waan je in het land van de piraten of de farao’s. Laat je fantasie op hol slaan in het Imagination-gedeelte en wordt onthaald als een echte ninja in Ninjago World. Wist je dat je 12 uur nodig hebt om alle attracties, shows en 4D-films te ontdekken? Vervelen zullen jullie hier zeker niet. En is heel het gezin moe van een dag vol fantasie? In deze themahuisjes rust je zalig uit na een dag vol lego en avontuur.


3. Parc Astérix – Plailly, Frankrijk
Pssst… Parc Astérix is 30 jaar geworden en dat moeten we vieren! Dit pretpark is ideaal voor zowel groot als klein. Waan je in het land van je favoriete Galliërs en ga terwijl eens langs bij Zeus. Deze hemelgod daagt je uit om een afdaling te doen van de Olympus. Durf jij het aan? Ook voor de kleine Galliërs is er genoeg te doen. Vaar tegen de stroom in op de Hydrolix of ga samen met het hele gezin een 4D-animatiefilm bekijken. Wat je ook verkiest, je bent hier op de juiste plek. Wij hebben alvast één grote tip: combineer het Astérix park zeker met een overnachting. In Hotel les Trois Hiboux staan Astérix en Obelix je ’s ochtends spontaan op te wachten en kun je meteen een memorabele foto nemen!


4. Gardaland – Castelnuovo del Garda, Italië
Gelegen aan de oevers van het Gardameer ligt het grootste pretpark van Italië… Benvenuto in Gardaland! De kinderen kunnen hun geluk niet op als je ze verrast met een bezoek aan dit attractiepark. Oeehwaahoeahahoeee… De kleine en grotere Tarzans onder ons beleven een ontdekkingsreis door de jungle of op de wilde rivier. Ook voor de allerkleinsten is dit attractiepark een must-visit. De glimlach op de gezichtjes is onbetaalbaar als ze in de draaimolen zitten of opzoek gaan naar Kapitein Haak. Maar van al dat ontdekken word je vast moe… Slaap gerust een nachtje in het Gardaland Hotel en sta de volgende dag uitgerust op voor nog een dag vol plezier.


5. Europa Park – Rust, Duitsland
Een weekendje weg met kinderen? Neem ze mee naar het grootste pretpark van Europa. Je maakt in Europa Park Duitsland een reis door heel het continent in één dag. Van Griekenland tot Rusland… Neem op een zomerse dag een verfrissende duik in de Portugese Atlantic Supersplash en zet vervolgens koers naar Scandinavië om het noorderlicht te spotten. En na al die attracties heeft iedereen vast honger. Smul van heerlijke poffertjes in een echt molencafé in Duitsland. Het park is zo groot dat je niet alles gezien hebt in een dag. Overnacht daarom in het Erlebnishotel en ontdek de volgende dag nog meer landen.

 

6. Puy du Fou – Les Espesses, Frankrijk
Dit themapark neemt je mee naar het verleden. Hier geniet je niet van achtbanen en draaimolens, maar van spectaculaire shows. Neem plaats op de tribunes van het Gallo-Romeinse stadion en beleef samen met de Romeinen de cirusspelen. Ga nadien zeker eens langs bij de Vikingen, zij plannen een aanval op het Fort de l’An Mil en zijn alles behalve terughoudend. Hebben je kinderen genoeg van al die saaie geschiedenisboeken? Neem ze gewoonweg mee naar Puy du Fou in Les Espesses. Geschiedenis was nog nooit zo leuk! Maar… een dag is veel te kort! Dus aarzel niet om te overnachten in een van de themahotels.


7. PortAventura World – Salou, Spanje
Zon, zee, strand en een pretpark. Deze combinatie staat bij kinderen bovenaan als ze zelf een vakantie zouden samenstellen. PortAventura World in Salou voldoet precies aan deze eisen. In verschillende themagebieden beleven de kinderen de gaafste avonturen. Gillen van plezier in Amerika op de Tomahawk achtbaan of ronddraaien op de Yucatán in Mexico. Adrenalinekick, here we come! Ontmoet Bert & Ernie op PortAventura’s Sesamstraat. Houd je koekjes achter slot en grendel, het schijnt dat Koekiemonster er ook rondloopt… En na een dag vol gieren en brullen vind je rust in het Portaventura hotel.


8. Attractie- & Vakantiepark Slagharen – Slagharen, Nederland
Yihaaaa! Klaar voor een onvergetelijke reis naar het Wilde Westen? Ontdek het Attractiepark Slagharen en haal je innerlijke cowboy of indiaan naar boven. Maak een vrije val met de Free Fall of ga over kop in de Gold Rush. Spanning gegarandeerd! Liever een rustig boottochtje maken? De Wild West Adventure neemt je mee op een tocht door het Wilde Westen. Het lijkt net alsof je in een film zit. De kleinsten vermaken zich dan weer in het speelpark Kids Country of lachen zich te pletter in het circus. Haal die cowboyhoeden en indianenveren alvast boven. Uitrusten kan in het vakantiepark Slagharen in een stacaravan, een bungalow of zelfs een wigwam. Leer maar alvast de indianendans uit je hoofd!


9. Movie Park Germany – Bottrop, Duitsland
Zijn ze thuis fan van Spongebob, Dora of van de Ninja Turtles? Dan is Movie Park Duitsland vast iets voor jouw gezin! Ga met Van Helsing op vampierenjacht of vlieg net als in Star Trek door het heelal. Herkenbare figuren voor jong en oud. Je kinderen zullen deze Hollywoodsfeer zeker koesteren. Even genoeg van de attracties? Neem dan een spannende liveshow mee of geniet van de optochten. Vervelen zul je er zeker niet. Het park ligt misschien niet bij de deur, maar gelukkig heb je in de Eifelstreek genoeg familievriendelijke hotels waar jullie ’s avonds kunnen uitrusten. Voel je een echte Hollywoodster in Movie Park.

 

10. Phantasialand – Brühl, Duitsland
Ni hao! Huh, wat? We zijn toch op vakantie in Duitsland? In Phantasialand Brühl loop je rond in verschillende themawerelden. Van Mexico tot China en van Afrika tot Mysteryland… In elk gebied bevinden zich attracties voor jong en oud. Maak je klaar voor een ritje in de snelste multi-lanceer-achtbaan ter wereld, de Taron. Of ga samen in Maus au Chocolat punten scoren. Wedden dat je kinderen staan te popelen om meer punten binnen te halen dan jou? Bekijk een van de fantastische shows en rust nadien uit in een van de Phantasialand hotels. Culturen ontdekken was nog nooit zo leuk!


11. Futuroscope – Chasseneuil-du-Poitou, Frankrijk
De slogan van Futuroscope in Frankrijk is niet voor niets “Je weet niet wat je te wachten staat!”. Met meer dan 25 magische belevingen beleeft jong en oud een onvergetelijke dag. Een dag vol 3D en 4D-effecten die verwerkt zitten in shows, attracties en zoveel meer! Reis naar Las Vegas dankzij de toverachtige Illusio en ga op ruimteavontuur met Thomas Pesquet. Neem een pauze in de Aérobar, waar je op 35 meter hoogte een drankje drinkt. Na een dag vol illusies en andere spectaculaire belevenissen rust je uit in Hotel Plaza. Hier is het buffet inbegrepen en ontspan je in het overdekt zwembad. Op naar de toekomst!


12. Playmobil® FunPark – Zirndorf, Duitsland
Hebben jullie thuis bakken vol Playmobil? En zijn je kinderen er nooit mee uitgespeeld? Dan is Playmobil FunPark in Zirndorf de ideale plek voor jouw speelvogels. In dit kinderpretpark komt het speelgoed tot leven. Overal in het park staan levensgrootte Playmobilventjes die zeker leuke foto’s zullen opleveren. Dit themapark is eigenlijk één grote speeltuin. Klimmen, springen, balanceren, … Het kan hier allemaal! Ook voor de waterratten onder ons zijn er genoeg activiteiten te beleven. En wat dacht je van minigolf en een lichtlabyrint? Ook al het regent, kunnen je kinderen volop spelen met Playmobil in het HOB-Center. Daar kunnen ze alle sets naar hartenlust uittesten. Vergeet niet na een actieve dag uit te blazen in een hotel dichtbij.


13. Legoland Billund – Billund, Denemarken
Ook al ben je de achttien ruim gepasseerd, zodra je door de ingang van themapark Legoland Billund loopt wil je meteen gaan bouwen. Hier bewondert iedereen in het gezin met grote ogen het hele park. Want alles, maar dan ook echt alles, is hier gemaakt van Lego. Zo rijd je in een echte Lego-auto, help je de Legokustwacht in een Legoboot of bewonder je bekende gebouwen gemaakt van Legosteentjes in Miniland. Wedden dat als je thuiskomt de kids de mooiste bouwwerken willen maken met hun Lego? Krijg je er niet genoeg van? Slaap dan ’s avonds in een hotel versierd met Legokunstwerken…


14. Parc Spirou – Monteux, Frankrijk
Stripfanaten ontmoeten hier helden zoals Robbedoes, Lucky Luke, Marsupilami en vele anderen. Parc Spirou in Monteux opende in juni 2018 zijn deuren en is dus een gloednieuw park. Dankzij de minimale wachtrijen is er tijd genoeg om alle vijf achtbanen en de drie digitale simulators uit te proberen. Ook zijn er tal van familieattracties aanwezig, van een splash tot vliegende stoeltjes. En voor de echte durvers onder ons is er de Eviv Bulgroz en Zombillenium Tower. Dit familiepark is geschikt voor jong en oud en ligt in de Provence. Maak er dus meteen een vakantie van!


15. Wunderland Kalkar – Kalkar, Duitsland
Zoek je een eenvoudig attractiepark voor kinderen tussen drie en twaalf jaar? Dan is Wunderland Kalkar in Duitsland een goed idee. Dit pretpark is bovendien All Inclusive. Smul van de onbeperkte keuze aan frietjes, limonades en ijsjes. Zo hoef je niets mee te nemen en kan je gerust eens uitblazen met iets lekkers. Beleef dankzij de meer dan veertig attracties een ongelofelijke tijd met heel het gezin. Ga samen op de wildwaterbaan of draai rond in de populaire theekopjes. En ook in het Wunderland Kalkar hotel geniet je van de All Inclusive formule. Een uitje naar een pretpark was nog nooit zo zorgeloos…


16. Disneyland Parijs – Parijs, Frankrijk
Wie wil er nu niet op de foto met Mickey Mouse? Er bestaat geen lijst van de beste pretparken in Europa zonder Disneyland Parijs. In dit pretpark in Frankrijk komen de sprookjes van Disney tot leven. Van Winnie de Poeh tot Assepoester en van Ratatouille tot Buzz Lightyear… Je vindt ze allemaal in Disneyland en hoe meer helden en prinsessen je ontmoet, hoe meer de ogen van de kinderen gaan stralen. Als je alle Disneyhelden hebt ontmoet, wachten vele attracties voor jong en oud. Oudere kinderen vinden de achtbanen in het pretpark vast geweldig , terwijl de jongste kinderen uren willen ronddraaien in de theekopjes.

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.