Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 24 mei 2019 @ 00:12 door Travelboy , 734 keer bekeken

Op 181 stranden en jachthavens in Nederland mag dit jaar de Blauwe Vlag wapperen, ten teken dat deze plekken veilig, duurzaam en schoon zijn. Tijdens de bekendmaking in Ouddorp op Goeree-Overflakkee werden vanmiddag vijf groene, duurzame kustgemeenten bekroond met een QualityCoast Award: Ameland, Goeree-Overflakkee, Veere, Westvoorne en Katwijk. De eerste vier ontvingen ook nog eens een Blauwe Vlag.

 

De Blauwe Vlag is dit jaar voor het eerst toegekend aan de jachthavens Midwolda (Midwolda), ’t Bassin (Maastricht), Strijensas (Strijensas) en Rivièra Beach (Biddinghuizen). Op de stranden van Nieuw-Haamstede en Dishoek in Zeeland wappert in 2019 ook voor de eerste keer de Blauwe Vlag.

 

Een aantal jachthavens ontving naast de Blauwe Vlag ook de Groene Wimpel omdat zij boven op de internationale criteria voldoen aan eisen op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord  ondernemen. Jachthaven Biesbosch in Drimmelen, Jachthaven Nauerna in Assendelft, Jachthaven Schraa Woudsend, Marina Den Oever en Jachthaven WSV De Helling in Culemborg ontvingen de wimpel voor het eerst.

 

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. De locaties vragen dit keurmerk vrijwillig aan. In de praktijk betekent dit dat jachthavens en stranden moeten voldoen aan belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

 

In totaal werden vandaag 124 jachthavens, 50 plekken langs de Noordzee (van Ameland tot Sluis in Zeeland) en 7 recreatiestranden in het zonnetje gezet. De stranden zijn: Strandbad Duin in Almere (Flevoland), Beldert Beach in Gelderland, Leukermeer in Well (Limburg), Funbeach in Panheel (Limburg), Quackstrand in Hellevoetsluis (Zuid-Holland), Zevenhuizerplas in Rotterdam-Nesselande (Zuid-Holland) en Merwelanden in Dordrecht (Zuid-Holland).

 

Vorig jaar werden overigens nog 185 locaties onderscheiden: 123 jachthavens, 8 stranden in het binnenland en 54 Noordzeelocaties.

 

bron: www.puuropreis.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.