Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 22 september 2019 @ 00:02 door Travelboy , 630 keer bekeken

Ga je binnenkort op reis en denk je er over na om een scooter te huren? Een scooter is de ideale mogelijkheid om de omgeving van je bestemming op een eenvoudige manier te ontdekken. Geniet van de mooiste plekken met je haren in de wind. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je goed voorbereid. Dit zijn de 4 tips als je een scooter gaat huren op je vakantiebestemming.

 

1. Reserveer je scooter vooraf online

 

Ga je naar een bestemming waar je echt niet zonder je gehuurde scooter kan? Zorg dan dat je je scooter regelt voor vertrek. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ben je verzekerd van een fijne scooter. Ook als je een voorkeur hebt voor een bepaald model is het verstandig om ruim optijd te reserveren. Een Vespa scooter in Italië is bijvoorbeld erg geliefd en niet vaak last minute beschikbaar. Huur nooit een scooter van meer dan 50cc. Daarvoor heb je vaak een motorrijbewijs nodig.

 

2. Verdiep je in de verhuurder

 

Heb je een verhuurder gevonden waar je graag een scooter wil gaan huren? Misschien ben je al bekend met het bedrijf. Dan kan je zelf al beter inschatten of het bedrijf betrouwbaar is en goed werkende scooters verhuurd. Als je nog onbekend bent met de verhuurder, bekijk dan eens de reviews van vakantiegangers die je voor gingen. Vaak kan je daaruit opmaken of je te maken hebt met een goed bedrijf.

 

Tip: weet je niet zo goed hoe je een goede verhuuder vindt? Voordat je op internet gaat zoeken, kan je het eens vragen aan de receptie van je hotel. In sommige gevallen verhuren hotels zelf scooters aan hun gasten en anders zijn ze vaak bekend met een goede verhuurder.

 

3. Denk goed na over een verzekering

 

Een scooter is een ideaal vervoersmiddel in steden. Daar waar je met de auto beter niet kan komen omdat het erg druk is, ga je met een scooter overal tussendoor. Hoewel het rijden op een scooter enorm leuk is, is het nooit helemaal zonder gevaar. Je neemt deel aan het verkeer en een ongeluk op je kwetsbare kan je niet altijd voorkomen. Denk van te voren goed na of je verzekerd bent en of je extra wil laten verzekeren. Vaak kan je een verzekering voor je scooter afsluiten bij de verhuurder. In sommige gevallen is dit zelfs verplicht. Weet wel dat dit nooit is voor je medische kosten. Als je in het buitenland een scooter huurt heb je daarvoor een aanvullend buitenland pakket nodig bij je zorgverzekeraar in Nederland.

 

4. Boek een tour met een scooter

 

Wil je liever niet zelf op een scooter rondrijden? Vaak zijn er in het buitenland verschillende opties om een tour te boeken met een scooter. Samen met een gids ga je dan in een groep de omgeving verkennen. Het leuke hieraan is dat een gids een lokaal persoon is. Diegene kan je enorm veel vertellen over alles wat je onderweg tegenkomt en zo kom je extra veel te weten over je bestemming.

 

bron: https://verkeersbureaus.info



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.