Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 04 november 2019 @ 03:30 door Travelboy , 677 keer bekeken

Niet in elk land kunnen (of willen) inwoners Engels praten. Wanneer je er met handen en voeten en in het Engels niet uitkomt, dan biedt Google Translate uitkomst. Met deze vijf handige Google Translate tips komt het allemaal goed.

Google Translate tips

Google Translate is een handige applicatie. Niet alleen voor op vakantie, maar ook thuis om bepaalde woorden of zinnen te vertalen vanuit of naar een andere taal. Met een aantal handige tips kan je nog meer uit Google Translate halen. Wij hebben vijf handige Google Translate tips voor je op een rij gezet.

 

Google Translate tips

 

Offline vertalen

Voordat je op vakantie gaat is het handig om alvast een taalpakket te downloaden. Op deze manier heb je geen internetverbinding nodig om woorden of zinnen te vertalen. We raden je aan dit via een WiFi-verbinding te doen omdat taalbestanden honderden MB’s groot kunnen zijn.

 

Google Translate offline

 

Het downloaden van een taal voor offline gebruik doe je via onderstaande stappen:

  • Open Google Translate
  • Open het menu, aan de zijkant
  • Kies ‘Offline vertaling’
  • Vervolgens download je de taal naar keuze

Google Translate taalgids

 

Persoonlijke taalgids

Eerder vertaalde woorden kan je markeren met een ster. Deze vertalingen worden opgeslagen in je persoonlijke taalgids in Google Translate. Op deze manier heb je snel toegang tot woorden die je wellicht vaak nodig hebt. Je kan daarbij de resultaten sorteren op alfabetische volgorde of op de tijd dat je het woord hebt toegevoegd.

 

Google Translate

 

Afbeeldingen vertalen

Sta je bij een weg met een raar verkeersbord, of wil je de menukaart van het restaurant in Griekenland vertalen? Met Google Translate kan je gemakkelijk de tekst vertalen door een foto hiervan te maken. Je doet dit door op het camera-icoontje in de applicatie te tikken. Je maakt dan de foto en vervolgens scant de app de tekst. Wanneer de tekst is herkend kan je met je vinger over de tekst vegen en de desbetreffende woorden en zinnen te vertalen. Je kunt ook eerder gemaakte foto’s inladen.

 

Google Translate gesprek vertalen

 

Conversaties vertalen

In de Google Translate app kan je ook realtime een gesprek of conversatie vertalen. De applicatie volgt het gesprek en vervolgens zal het zinnen vertalen naar de ingegeven taal en vice versa. Wanneer de ene persoon klaar is, wordt de vertaling opgelezen. Daarbij kan Google Translate ook naar beide personen tegelijkertijd luisteren.

 

Google Translate handschriftherkenning

 

Handschriftherkenning

Woorden en tekens kan je ook in de Google Translate app invoeren. Door op het symbooltje van de handschriftherkenning te tikken opent een venster. Daar krijg je de mogelijkheid om vervolgens te beginnen met het tekenen van de tekens en woorden.

 

Zie hier de DroidApp Vakantiespecial.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.