Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 02 juli 2014 @ 03:53 door Travelboy , 1201 keer bekeken

Thalys biedt onnodig dure kaartjes aan naar Brussel, zo blijkt uit een steekproef op de website van Thalys. Een kaartje van Amsterdam naar de Belgische hoofdstad is namelijk vaak duurder dan naar Parijs. De kwestie komt vandaag aan de orde tijdens een overleg tussen Thalys en reizigersorganisaties.

 

Wie met de trein naar het buitenland wil, doet er goed aan er vroeg bij te zijn. Dan zijn de kaartjes namelijk het goedkoopst. Maar goedkoop is een rekbaar begrip en hangt kennelijk af van de bestemming. Zo kost een kaartje van Amsterdam naar Parijs bij Thalys op sommige tijdstippen 35 euro, terwijl een kaartje naar Brussel - 300 kilometer dichterbij - op precies dezelfde datum met precies dezelfde trein 69 euro kost. Een bijna dubbele prijs dus voor de helft van de afstand.

 

Steekproef
 Uit een steekproef op de website van Thalys, bleek in 24 van de 28 gevallen een kaartje naar Brussel duurder dan een kaartje naar Parijs. We boekten tussen 2 en 3 maanden van tevoren. Het prijsverschil varieerde van 5 tot 34 euro. Thalys heeft sinds het Fyra-debacle praktisch het alleenrecht op een snelle verbinding tussen Amsterdam en Brussel.

 

Truc is toegestaan
 Volgens Rian van der Borgt, die namens Rover ook vertegenwoordiging is in de EPF, is het voor reizigers gewoon toegestaan om een deel van de reis niet te maken. Het best boek je dus een ticket naar Parijs en stap je in Brussel uit. “Het enige waarvoor je moet uitkijken is dat je op de terugweg nog wel plek hebt. Want een Thalys kan op sommige momenten overboekt zijn, dus kan het gebeuren dat je plek al is ingenomen als je in Brussel de trein naar Amsterdam terug wil nemen.”

 

bron: www.ovmagazine.nl/



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.