Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 08 juli 2014 @ 01:02 door Travelboy , 1293 keer bekeken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil in zijn reisadvies met kleurcodes gaan werken om binnen een land of regio gericht te kunnen aangeven voor welke gebieden het reisadvies geldt. De nieuwe manier van werken wordt per 16 juli van kracht.

 

Met de nieuwe aanpak wordt verwarring, zoals recent in Egypte, voorkomen. Het laatste reisadvies voor Egypte betrof hoofdstad Cairo, maar het gevolg was dat ook de badplaatsen aan de Rode Zee, honderden kilometers zuidelijk, daaronder te lijden hadden. Via kleurcodes kan nu binnen een bestemming gericht reisadvies worden aangeven. In het geval van Egypte kan bijvoorbeeld Cairo de kleur rood krijgen, terwijl de badplaatsen aan de Rode Zee oranje of geel krijgen.

 

Reissector
Het plan werd woensdag gepresenteerd tijdens een bijeenkomst op het Ministerie van Buitenlandse zaken met de reisbranche, met als centrale thema 'the duty of care'.
Het plan om met kleurcodes te gaan werken, is mede het gevolg van signalen die het ministerie vanuit de reissector heeft gekregen.

 

Duidelijkheid
ANVR-voorman Frank Oostdam noemde het werken met kleurcodes een stap in de goede richting om eindelijk eens meer duidelijkheid te creëren voor de branche en de consument. 'De reissector en het ministerie hebben een gezamenlijk belang. Ik ben blij met dit initiatief. Wel zal er altijd een gezonde spanning blijven tussen wat de reiziger wil en het belang van de reisbedrijven en wat het ministerie aanbeveelt.

 

bron: www.travmagazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.