Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 08 juli 2017 @ 00:07 door Travelboy , 969 keer bekeken

"Niets zo hatelijk als op vakantie of tijdens een dagje aan zee halverwege de dag al met een lege smartphonebatterij zitten, dus wat doe je eraan? "

 

Hoewel de gemiddelde smartphonegebruiker intussen wel te allen tijde zijn oplaadkabeltje bij heeft, zijn er zelfs aan de Belgische kust nog geen stopcontacten op het strand. Maar met deze tips gaat je batterij de hele dag mee en kan je toch nog de nodige vakantiefoto's maken met je smartphone.

 

Hou het koel
Hoe warmer je smartphone het heeft, hoe sneller de batterij leeg raakt. De ideale temperatuur voor je batterij ligt tussen de 10 en 30 graden Celsius, en alles wat kouder of warmer is dan dat, heeft een invloed op de batterijduur.

 

Leg je smartphone dus niet in de volle zon en als je hem buiten je broekzak kan bewaren, kan je dat ook al een eind op weg helpen. Ga je smartphone nu ook niet in de koelbox naast het koelelement bewaren, want dat zou ook wel eens nefast kunnen zijn.

 

Een beetje dimmen
 Je smartphone bestaat voor een goede 90 procent uit scherm, dus het is niet meer dan logisch dat dat de grote batterijvreter is. Laat je schermhelderheid niet automatisch aanpassen, want hoewel dat de beste optie lijkt, is het resultaat vaak nog helderder dan je eigenlijk nodig hebt.  Zet je schermhelderheid dus simpelweg manueel op de laagste stand die comfortabel is voor jou.

 

Vraag niet wat jij kan doen voor je smartphone, vraag wat je smartphone kan doen voor jou

Zowel op Android als op iOS kan je ervoor zorgen dat je telefoon zelfstandig zo veel mogelijk energie spaart. Op iPhone kan je via de tab ‘Battery’ de ‘Low Power Mode’ aanzetten. Op Android ga je via diezelfde tab naar ‘battery optimisation’. Dit filmpje toont je hoe dat gaat.

 

Verder hebben heel wat smartphonemerken een eigen batterijspaarstand. Die zijn gewoonlijk niet al te moeilijk te vinden in de instellingen

 

Filmpje 1
https://youtu.be/128u-82y_EU

 


Stop het Snappen
 Schermhelderheid of de temperatuur van je batterij kunnen wel helpen, maar als je ondertussen de ene batterijvretende app naast de andere gebruikt, zal het resultaat miniem zijn. Apps als Facebook en Spotify zijn bekende batterijvreters, net als Snapchat. Maar wist je dat ook de Outlook-app die je misschien voor je mails gebruikt een hele hap uit je batterij neemt?

 

Daarnaast zijn ook apps als Facebook Messenger, Instagram en Whatsapp grootverbruikers. Als stelregel kan je eigenlijk nemen dat elke app die een internetverbinding gebruikt en waarvan je meteen een notificatie krijgt zodra er iets gebeurt, een aanzienlijke impact heeft op je batterij. Zorg er dus voor dat dit soort apps niet op de achtergrond actief blijven.

 

Zwart is het nieuwe zwart
 Deze tip hangt samen met die van je schermhelderheid. Het kost je smartphone vaak net iets minder energie om een zwarte achtergrond te tonen dan een witte. Deze tip is vooral van toepassing op smartphones met een AMOLED-scherm (zoals de meeste Samsung-telefoons), omdat die enkel gekleurde pixels verlichten. Een zwarte pixel kost dus geen energie en spaart je batterij.

 

Offline overleven
 Je internetverbinding. Het is op vakantie vaak je enige rechte lijn naar het thuisfront, maar gebruik ze met mate. Je moet niet elk kwartier al je notificaties en berichten aankrijgen, een keer ’s ochtends en een keer ’s avonds volstaan vaak ook al.

 

Nu de roamingkosten binnen Europa zijn weggevallen, is de verleiding groot om je mobiele data toch aan te laten staan, maar dan moet je inboeten aan batterijduur. Die prachtige foto aan het Comomeer kan je ook ’s avonds nog op Facebook posten, wanneer je een stopcontact en wifi bij de hand hebt in je hotel. Geen van je vrienden zal je dat kwalijk nemen.

 

Schakel dus je mobiele data uit en laat je telefoon ook niet nodeloos zoeken naar een wifi-verbinding als je weet dat er geen beschikbaar is. Je batterij zal je dankbaar zijn.

 

Verban het vibreren
 Het is misschien onverwacht, maar de trilfunctie van je telefoon kost eigenlijk heel wat meer energie dan het geluid. Ook de haptische feedback, zijnde de korte trillingen wanneer je een letter aantikt tijdens het typen, kan je beter uitzetten voor een optimale batterijduur.

 

Filmpje 2
https://youtu.be/GOOPapRYbf4


 

Je nieuwe beste vriend
 Als je geen afscheid kan nemen van Snapchat, elke vijf minuten Instagram wil bekijken en je schermhelderheid toch liefst op het maximum laat staan, kan je ook gewoon investeren in een powerbank. Neem het aan van iemand die de zijne bijna altijd bij zich heeft, het ding is binnen de kortste keren je nieuwe beste vriend.

 

Voor wie er nog niet van gehoord had: Een powerbank is een externe accu die je thuis oplaadt en die je dan overal mee naartoe kan nemen om je smartphone onderweg te herladen. Ze komen ondertussen in alle maten en vormen en kosten ook niet meer zoveel.

 

(Let wel: de goedkoopsten hebben meestal een vermogen van om en bij de 2.000 mAh, maar zullen je batterij maar nipt één keer of zelfs niet volledig opladen. Vanaf 20 euro zou je al een powerbank moeten kunnen vinden van 10.000 mAh, waarmee je je telefoon ongeveer drie keer volledig kan herladen afhankelijk van je toestel.)

 

Bron www.nieuwsblad.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.