Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 04 november 2017 @ 01:24 door Travelboy , 852 keer bekeken

Hoewel we vanuit Nederland vrij voordelig naar veel Europese bestemmingen vliegen, kan de rit van het vliegveld naar het stadscentrum soms flink tegenvallen – zowel qua tijd als geld. Om ervoor te zorgen dat Nederlanders optimaal kunnen genieten van hun stedentrip, zochten we  uit in welke favoriete Europese steden je het snelst én goedkoopst naar het centrum reist.

 

Centrum van Kopenhagen, Faro, Lissabon en Mallorca snelst te bereiken

 

Voor wie geen seconde wil verspillen, is Kopenhagen de beste optie. Met de metro staan reizigers inslechts 13 minuten middenin het centrum, en met de taxi binnen 20 minuten. Ook in Faro, Lissabon en Mallorca zijn reizigers weinig tijd kwijt. Hier kost het tussen de 12 en 15 minuten met de taxi en tussen de 15 en 18 minuten met het openbaar vervoer.

 

Meer tijd kost het om af te reizen naar de centra van drukke steden als Rome, Parijs en Milaan. Hier duurt het zowel met de taxi of het openbaar vervoer minimaal 40 minuten. Ook moeten reizigers rekening houden met een lange reistijd bij een trip naar Boedapest (45 minuten met de trein en 30 minuten met de taxi), Praag (40 minuten met de bus en 30 minuten met de taxi) en Reykjavik (50 minuten met de bus).

 

Bespaar tot wel 126 euro door de bus te pakken

 

Reizigers die hun budget liever uitgeven aan musea en winkelen, kunnen flink besparen door met het openbaar vervoer te reizen. Dit geldt vooral voor ritjes vanaf de luchthaven van Reykjavik, Parijs (Charles de Gaulles) en Milaan (Malpensa). In de twee laatstgenoemde steden besparen reizigers tussen de 49,70 en 82,00 euro door de taxi te laten staan. Reykjavik spant de kroon; hier kunnen reizigers maar liefst 85 procent (€ 126,-) besparen door de bus richting het centrum te pakken. Qua reistijd verschilt een rit met de bus overigens niet in vergelijking met de taxirit.

 

In Lissabon, Boedapest, Rome, Porto en Valencia is het openbaar vervoer het goedkoopst. Hier betaal je maximaal 2 euro voor een enkeltje centrum. Kijkend naar de reistijd is een rit naar het centrum van Reykjavik of Rome gelijk, maar betaal je voor het openbaar vervoer in Reykjavik maar liefst 14 keer zoveel ten opzichte van Rome.

 

Ook Barcelona, Ibiza, Malaga, Palma de Mallorca, Berlijn, Praag en Faro zijn betaalbaar met bedragen tussen de 2,15 en 3 euro voor de metro, bus of tram. Toch hoeft een taxi niet altijd duur te zijn. In Lissabon staan reizigers voor slechts 10 euro in hartje centrum en in Faro, Malaga en Ibiza voor een bedrag tussen de 15 en 20 euro.

 

 

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.