Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 08 augustus 2017 @ 01:03 door Travelboy , 1332 keer bekeken

We worden steeds ouder, maar komen er ook steeds vaker alleen voor te staan. Maar als alleenstaanden op vakantie willen, zorgt dit nog vaak voor problemen. Een te kleine kamer, een ongunstige ligging, u betaalt meer en in sommige gevallen is het niet eens mogelijk om te boeken. Daar moet verandering in komen vindt MAX Ombudsman  

Wettelijk toegestaan

 

Het is een veelgehoorde klacht bij MAX Ombudsman; de problemen bij het boeken wanneer iemand alleen op vakantie wil. Wettelijk is over het alleen reizen niets vastgelegd. Men mag zelfs iemand weigeren. “Reisorganisaties proberen genoeg eenpersoonskamers in te kopen. Er zijn nog steeds hoteliers die niet 1 persoon op een tweepersoonskamer willen hebben”, aldus Jeanine Janssen van MAX Ombudsman.

 

Waarom dit is heeft te vaak te maken met het verdienmodel van de organisatie. Aan 2 personen wordt over het algemeen meer verdiend. Daarom wordt er vaak een toeslag gevraagd bij het boeken van eenpersoonskamer. “Die toeslagen zijn soms buiten proportie, soms wel 2 keer zoveel.”

College van de Rechten voor de Mens

 

Het College van de Rechten van de Mens zegt dat de Nederlandse gelijkebehandelingswetgeving het verbiedt om te discrimineren op grond van bepaalde persoonskenmerken zoals bijvoorbeeld burgerlijke staat. Ook aanbieders van diensten mogen dit niet. Maar het is een vrije markt dus het staat diezelfde aanbieders wel vrij om dit soort producten en diensten op de markt te brengen.

Klacht melden

 

Groeten van MAX wil onderzoeken hoe het College van de Rechten voor de Mens de individuele klachten die bij hen binnen komen beoordeelt. Loopt u als alleenstaande tegen problemen aan als u een reis boekt?

  • Meld als eerste uw klacht bij MAX Ombudsman. Dat kan op werkdagen van 10.00 – 12.00 uur op 035 – 677 55 11 (lokaal tarief).
  • Het melden van een klacht bij het College van de Rechten voor de Mens moet u op persoonlijke titel doen. Dat kan via het klachtenformulier op de website. Beantwoord alle vragen en voeg eventueel de gevraagde (reis)documenten toe.
  • Een jurist van het College van de Rechten voor de Mens neemt vervolgens contact met u op. De uitspraak van het college volgt binnen 6 maanden.

Wanneer u de uitspraak binnen heeft kunt u die wederom melden bij MAX Ombudsman. Zij verzamelen alle meldingen. Groeten van MAX komt in het nieuwe seizoen in 2018 terug op dit onderwerp.

 

Dit onderwerp is besproken in Groeten van MAX op 7 augustus 2017



Reacties

  • RoyvanAmmers
    maandag 7 september 2020, 17:51

    VillaVibes singlereizen
    www.villavibes.nl

    VillaVibes organiseert single vakanties speciaal voor hoger opgeleide singles. Dit doen ze in de leeftijd vanaf 25 jaar tot 65 jaar. Single zijn was nog nooit zo leuk is hun motto. Kijk maar eens op hun website voor meer dan 100 VillaVibes singlereizen.

  • Travelboy
    vrijdag 11 augustus 2017, 00:38
    Single reizen Sawadee
    www.sawadee.nl/singlereizen
     
    Single reizen Shoestring
    https://shoestring.nl/single-reizen
     
    Single reizen Kras
    www.kras.nl/singlereizen
     
    Single reizen Estivant
    www.estivant.nl
     
     
    Single reizen FOX vakanties
    www.fox.nl/single-reizen
     
    Singlevakanties.nl
    www.singlereizen.nl
     
    Origineel geplaatst door Susan
    Herplaatst door Operator i.v.m. HTML fout
  • Travelboy
    dinsdag 8 augustus 2017, 11:07

    Volgens mij heeft Shoestring ook alleenstaande reizen.

    Maar bij deze reizen deel je wel je kamer!

  • Susan-
    dinsdag 8 augustus 2017, 07:55

    Er zijn tegenwoordig meerdere reis organisaties die alleen staande reizen aanbieden!

    kras

    fox alleenstaande reizen

    deze kan ik zo opnoemen

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.