Blogposts
Blog
Geplaatst op woensdag 24 februari 2016 @ 00:13 door Travelboy , 1208 keer bekeken
Een veelgehoord argument over treinreizen is dat het duur is. Wij schrikken ook wel eens van de prijzen van een treinticket. Met het vliegtuig ben je soms veel goedkoper uit. Dit is voor veel mensen dan ook meteen de grootste reden om niet met de trein te reizen. Toch kan het treinreizen ook goedkoop! Het pakken van de trein is niet alleen beter voor het milieu, maar als je deze 8 tips opvolgt is het ook nog beter voor je portemonnee!
Dit is een fout die wij zelf ook wel eens maken. We naar zoeken een treinticket op het internet en vinden een goedkope reis. Daarna sluiten we het internet af om de ticket later te gaan boeken. Dag goedkoop ticket! Hallo te dure treinreis. Een treinticket kan je het beste ruim van te voren boeken. Zodra je weet wanneer en waar je heen wilt, boek dan direct je ticket! Het kan je zo 100 euro schelen. Vooral treinen in Duitsland worden des te duurder hoe langer je wacht.
Sorry NS International, maar goedkoop ben je niet. De website van de NS is overzichtelijk en duidelijk, maar vaak vind je een goedkopere prijs wanneer je bijvoorbeeld direct op de website van de DB kijkt. Wij gebruiken de website van NS International vaak als leidraad, maar boeken daarna ons ticket bij de treinmaatschappij zelf.
In veel landen wordt de prijs van een ticket een stuk duurder tijdens spitsuren. Het is natuurlijk ideaal om rond 8 uur in de ochtend te vertrekken, maar als je een uur later de trein neemt, ben je in veel gevallen goedkoper uit.
Wanneer je van plan bent om vaak de trein te pakken of om een rondreis met de trein in Europa te maken, dan is een Interrail Pas vaak goedkoper. Er zijn twee verschillende Interrail passen. De One Country Pass is geldig voor 1 land en vaak de goedkoopste optie wanneer je door maar één land gaat reizen. De Global Pass is geldig in heel Europa. Het fijne aan een Interrail Pas is ook dat het best relaxed reizen is. Je hoeft je geen zorgen te maken over het kopen van verschillende tickets voor verschillende treinen of op te letten of je in de spits reist of niet.
Websites laten tijdens het boeken altijd de snelste route zien, maar soms is het goedkoper om een langere route te nemen. Boek de tickets los en vermijd hogesnelheidslijnen. Het duurt wat langer, maar je ziet veel meer van het land en je bent goedkoper uit. Als Nick en ik bijvoorbeeld naar België reizen, nemen wij altijd de boemeltreintjes in plaats van de Thalys. Je doet er iets langer over, maar hé, het is wel een stuk avontuurlijker.
Nachttreinen worden steeds zeldzamer in Europa, maar waar het mogelijk is: pak de nachttrein wanneer je verschillende landen moet doorkruisen. Een nachttreinen nemen is vaak goedkoper dan een heleboel verschillende treinen te pakken. Je kan het natuurlijk zo luxe en duur maken als je zelf wil, maar een zitplaats is al te boeken vanaf € 20,-. Ook bespaar je zo geld op een hotel, want die heb je voor die nacht niet nodig!
Een retourtje kopen is vaak duurder dan twee losse tickets. Als een land verschillende treinmaatschappijen heeft, vergelijk dan ook de prijzen. Soms is een ticket heen bij maatschappij A en een ticket terug bij maatschappij B een stuk goedkoper dan een retourtje bij een en dezelfde maatschappij.
Vaak krijg je korting wanneer je met een groep reist. Zoek een paar mensen op via social media of fora die ook dezelfde kant op moeten en koop je ticket met een flinke korting. Voor reizen in Nederland hebben wij daar al een fantastische website voor: www.grouptickets.nl
bron: www.reizen-met-de-trein.nl
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.