Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 28 juni 2016 @ 00:14 door Travelboy , 1039 keer bekeken

Dit is hoe het werkt

 

Afrekenen, taxi uitstappen, hutkoffer uit de achterbak trekken, door Schiphol zeulen, meerprijs voor het extra gewicht aftikken bij de check-in balie en in het vakantieland een gevoelsmatige eeuwigheid wachten bij de kofferband. Vooral frustrerend: de ‘snelle’ reizigers die je vol goede moed voorbij wandelen terwijl jij gefrustreerd staat te wachten. Waarom proppen we jaarlijks massaal onze olietankers van een reiskoffers toch weer vol?
 

Het heeft allemaal te maken met – en dit moet je wel bekend voorkomen – het psychologisch spelletje van verbeelding. Oftewel: de beroemde ‘wat als’-situaties. ‘Wat als het op de Malediven ineens een dag koud wordt en mijn favoriete warme trui vies blijkt?’ of ‘Wat als ik mijn teen open haal aan een schelp op het parelmoer witte strand van Mexico en daardoor meer dan één pak pleisters en vier rollen verband nodig heb?’ Wel, in vrijwel alle gevallen geldt de volgende vuistregel:

zolang er mensen wonen, kun je spullen kopen en kleding wassen’

Tenzij je naar het onbewoonde Kaap York-schiereiland in Australië gaat, is het absoluut onnodig om overdreven veel spullen in te pakken voor ‘wat als’-situaties. In werkelijkheid komen deze situaties nauwelijks voor en is er altijd binnen een straal van een kilometer een oplossing te vinden, in de vorm van een winkel of wasserette.

 

Nu je alle niet broodnodige spullen van je lijst hebt geschrapt, wordt het als nog een uitdaging om zo min mogelijk mee te nemen (en de kofferband te skippen). Met de onderstaande tips wandel jij deze zomer fluitend het vliegtuig uit. Komt ‘ie:

 
 
 

It’s not the size that matters
Hoe groter je huis, hoe meer nutteloze spullen je zult verzamelen. Voor een reiskoffer geldt min of meer hetzelfde. Kies daarom voor een koffer die goedgekeurd wordt als handbagage (ze kunnen best ruim zijn) en dwing jezelf daarmee automatisch tot minimalistisch inpakken.

 

Pro-tip #1: Koop een aantal packing cubes. Dit zijn losse compartimenten die wonderen doen voor de indeling van je koffer.

Essentieel is het aanpassen van je inpakstrategie

Maximaal 7 dagen
Wat de lengte van je reis ook is, pak je koffer in voor maximaal 7 dagen. Wassen + vakantie lijkt voor velen een doodzonde, maar een wasje draaien (in de betere hotels kost het je letterlijk niets van je energielevel) is echt zo erg niet. Sterker nog: het geeft veel rust (en ruimte) om te weten dat je jouw favoriete shorts nog een keer aan kunt trekken.

 

Pro-tip #2: geen wasserette in de buurt? Stop je vuile was samen met water en wasmiddel in een zak. Goed schudden, uitspoelen, ophangen en klaar.

 

Kies voor het juiste materiaal

Wol droogt bijvoorbeeld snel, houdt warmte vast en werkt gunstig samen met zweetgeurtjes. In veel gevallen is een zwembroek en een dun T-shirt echter genoeg. Essentieel is het aanpassen van je inpakstrategie. Niet: ‘Wat zou goed van pas komen op reis?’, maar: ‘Wat heb ik daadwerkelijk nodig?’

 

Pro-tip #3: Draag tijdens de reis de kleding die het meeste ruimte inneemt.

Denk van te voren na over de toepasbaarheid van elk kledingstuk

Tactisch

Tactiek is alles. Een fel-gele shorts is lastig te combineren met andere kleding, dus die zal niet vaak van pas komen. Trek daarom alleen neutrale items uit de kast die je makkelijk kunt combineren. Denk van te voren ook na over de toepasbaarheid van elk kledingstuk. Een neutraal T-shirt kan prima werken voor zowel een wandeling als tijdens een etentje.

 

Pro-tip #4: rol je kleding op. Dit bespaart ruimte én zorgt direct voor een overzicht van alle kleding zodra je jouw koffer openmaakt.

 

Twee is genoeg

Twee shorts, twee zwembroeken, twee T-shirts, twee overhemden; twee van elk item is genoeg. Eén om te dragen, één om te wassen.

 

Pro-tip #5: Koop een microvezelhanddoek. Weegt niks, droogt snel.

 

Mocht je desondanks ruimte tekort komen en écht niets meer kunnen lozen, kijk dan of je jouw kleding in ruimtebesparende vacuümzakken kunt doen.

 

Good luck!

 

bron: www.manners.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.