Blogposts
Blog
Geplaatst op woensdag 29 augustus 2018 @ 22:32 door Travelboy , 1949 keer bekeken
Het is vakantietijd. En dat betekent extra veel tijd voor surfen, online shoppen, Facebook en Instagram bekijken, vrienden en familie taggen, vakantiefoto’s en te gekke selfies uploaden, Netflix streamen en, als je net als de meesten van ons bent, je werkmail checken. Het blijkt dat veel mensen op vakantie net zo verbonden willen zijn als thuis. Dit komt uit een onafhankelijk onderzoek van routerfabrikant Linksys, waarvoor wereldwijd 8.000 consumenten zijn ondervraagd. Uit de resultaten blijkt dat we niets willen missen tijdens onze vakantie. Ook als we vrij zijn, willen we 24/7 internettoegang.
Geen Wi-Fi, geen boeking
Europeanen hechten veel waarde aan een Wi-Fi-verbinding als ze op vakantie zijn. Volgens de enquête van Linksys vindt 78,3% van de Europeanen dit belangrijk. Mensen uit het VK scoorden hierbij het hoogst met 82%, gevolgd door Frankrijk (80,5%), Nederland (76,7%) en Duitsland (75,3%). In totaal vond slechts 5,1% van de ondervraagden Wi-Fi tijdens vakantie helemaal niet belangrijk, en 9,3% noemde het niet zo belangrijk.
Geen toegang tot Wi-Fi is voor 64,5% van de mensen van invloed op de keuze van hun vakantieverblijf. Zo zegt 19,9% dan een ander verblijf te kiezen, terwijl 25,8% sterk overweegt om iets anders te boeken. Weinig verrassend is dat mensen met kinderen onder de 18 jaar meer behoefte aan Wi-Fi op vakantie hebben dan vakantiegangers zonder kinderen (respectievelijk 77% en 62%). De digitale generatie heeft invloed op de vakantieplannen van hun ouders, of het nu gaat om een hotel, camping of Airbnb.
De onderzoeksresultaten zijn duidelijk. Geen Wi-Fi-toegang kan een dealbreaker zijn bij het boeken van een vakantie. Eigenaars van een vakantiehuis of verhuurders via Airbnb wordt dus aangeraden voor een goede Wi-Fi-verbinding te zorgen. Een gastnetwerk is een gemakkelijke manier om toeristen een apart netwerk te bieden dat geen toegang heeft tot het hoofdnetwerk en de daarmee verbonden computers en apparaten. Bezoekers kunnen dan met een draadloos apparaat, zoals een smartphone, tablet of computer, verbinding maken met een gastnetwerk om toegang te krijgen tot het internet.
Digitale detox is een fabel
We lezen over zen zijn, onthaasten en offline gaan als we op vakantie gaan om tot onszelf te komen. Dat is tenslotte wat je coole vrienden op hun wereldreizen doen, nietwaar? Maar wacht eens even… Wie plaatsen al die prachtige reisselfies op Facebook en Instagram, waardoor je ook de reiskriebels krijgt? Ja. Inderdaad. Uit een recente enquête van Linksys blijkt dat al die mensen eigenlijk helemaal niet offline gaan.
Van de ondervraagde Europeanen die buiten Europa reizen, vond 67% het belangrijk om nog steeds Wi-Fi-toegang te hebben. Met 63% komt de invloed van geen Wi-Fi voor de meeste Nederlandse vakantiegangers in de buurt van het wereldwijde gemiddelde. In totaal ziet slechts 7,5% van de ondervraagden het ontbreken van Wi-Fi niet als een probleem. Volgens de enquête van Linksys hecht een grote meerderheid (73,8%) veel belang aan connectiviteit ook bij reizen binnen Europa. Dit is interessant omdat sinds 2017 de roamingkosten binnen Europa zijn afgeschaft. En nog opmerkelijker is dat 75% van de Nederlanders die in eigen land vakantie vieren, eigenlijk niet zonder Wi-Fi kan. Mensen willen duidelijk meer internet dan alleen hun mobiele databundel (3G of 4G).
Uit het onderzoek van Linksys blijkt dat het aantal mensen dat op vakantie volledig offline gaat en een ‘digitale detox’ doet, eigenlijk heel klein is. “Als we thuis zijn, vinden we het heel normaal dat we Wi-Fi hebben om onze 4K-tv te streamen. We gebruiken slimme spraakassistenten en speakers om onze favoriete muziek af te spelen, en laptops, pc’s en tablets om thuis te werken en huiswerk te maken. Dit verhelderende onderzoek toont aan dat we ook op reis afhankelijker zijn geworden van Wi-Fi. We zien het als een basisbehoefte. De meeste Nederlanders willen op vakantie altijd verbonden zijn, net als thuis”,
bron: www.thatsgaming.nl
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.