Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 22 maart 2015 @ 01:54 door Travelboy , 1659 keer bekeken

Het vakantiehuisje op internet ziet er top uit, de locatie is precies zoals je het graag wilt en de prijs is absoluut een top aanbieding. Dus je boekt de vakantiewoning en al snel krijg je een e-mail voor een aanbetaling van een tiental procenten van de de totale huursom die je direct overmaakt want de verhuurder geeft direct aan dat er nog iemand wil boeken op de zelfde dagen.

 

Na een paar maanden keihard werken ben je hard toe aan je vakantie, je stapt in je vliegtuig en na een paar uur vliegen en wat taxi perikelen  blijkt dat het adres van het vakantiehuisje helemaal niet bestaat, of de woning waar je bent afgezet door de taxichauffeur is een bouwval of reeds bezet door een andere vakantieganger.

 

Welkom, je bent te grazen genomen door een oplichter, en je bent absoluut niet de enige. Jaarlijks worden duizenden toeristen keihard gepakt door malafide verhuurders of oplichters van de ergste soort.  Naar je geld kun je fluiten en je vakantie is geruïneerd.

 

Tip 1 – bekijk het aanbod goed

De websites van malafide aanbieders zijn vaak zeer goed, mooie websites, perfect Nederlands of engels, en prachtige foto’s. Natuurlijk zie je verschillende keurmerken die het volle vertrouwen wekken dat je bij een goede partij in handen bent.  Maar schijn bedriegt. Bekijk dus de adres gegevens. Iemand die vakantiewoningen in Mallorca aanbiedt maar vervolgens een kantoor heeft in Maleisië of in de Oekraïne is verdacht.  Mobiele telefoonnummers?  Google het adres ook even in  Google maps, dan weet je direct of het echt bestaat. heeft de aanbieder alleen een postbus (of postbox) dan is er iets niet in de haak.

 

Tip 2 – Contact zoeken met de verhuurder

vertrouw niet op de e-mail, maar bel met de verhuurder. geen contact? ook niet naar meerdere pogingen? Dan moeten de alarmbellen al gaan rinkelen. Krijg je wel een reactie over de e-mail? kijk dan goed of het foutloos is.  Stuur desnoods even een e-mail naar de plaatselijke VVV zij kennen vaak het aanbod van huurwoningen beter dan wie dan ook.

 

Tip 3 – pas op met aanbiedingen

ligt de prijs aanzienlijk lager dan bij andere aanbieders? Pas dan goed op, het is dan echt te mooi om waar te zijn, geen enkele verhuurder gaat ver onder de prijs zitten van zijn buurman.

 

Tip 4 – aanbetalen

normaal gesproken ligt een aanbetaling maximaal op 25 tot 50% van de totale huurprijs. probeer te betalen via bijvoorbeeld paypal of een creditcard. Weigert de verhuurder deze mogelijkheden dan is er een adertje onder het gras te vinden. Betaal alleen vooraf als u de verhuurder persoonlijk kent.

 

Tip 5 – zoek naar beoordelingen

Zoek op internet naar het appartement of vakantiehuisje, en zoek ook op de naam van de website waar je de woning hebt gezien. een goede review zegt niet alles (goede reviews kun je tenslotte kopen)  maar geeft wel een beeld over de werkelijkheid. Zoek verder dan de bekende nederlandse websites zoals Zoover, ook de Duitse holidaycheck.de, en tripadvisor.com zijn goede bronnen voor eerlijke en serieuze informatie.

 

bron: http://vakantie.paginablog.nl/



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.