Blogposts
Blog
Geplaatst op woensdag 24 juni 2015 @ 00:19 door Travelboy , 1386 keer bekeken
De vraag of je goed verzekerd bent, is wel het laatste waar je tijdens jouw vakantie mee bezig wilt zijn. Gelukkig is de reisverzekering niet de meest ingewikkelde verzekering. Toch zijn er altijd onduidelijkheden. Valt de huurauto eigenlijk onder de reisverzekering? Hoe zit het als je reisgenoot annuleert, mag jij dan ook naar huis? Wij beantwoorden 7 vragen over de reisverzekering. Zo kan jij onbezorgd op reis!
De naam ‘Werelddekking’ doet vermoeden dat deze verzekering nodig is, zodra je buiten Europa op vakantie gaat. Er zijn echter een aantal uitzonderingen buiten Europa, waar bij de meeste verzekeraars geen reisverzekering met werelddekking voor nodig is.
Voorbeelden hiervan zijn de Canarische Eilanden en de Azoren. Ook kun je in de meeste landen rondom de Middellandse Zee, zoals Egypte, Marokko, Israël en Tunesië, terecht met een reisverzekering met een Europadekking.
Er is in ieder geval één ding waar je je tijdens de eerste zelfstandige vakantie van je kind geen zorgen over hoeft te maken. Het maakt voor de dekking van de reisverzekering niet uit of je kind met het gezin of zelfstandig op vakantie gaat.
Kinderen zijn bij het gros van de verzekeraars tot hun 26e verjaardag meeverzekerd op de polis van hun ouders. Voorwaarde hierbij is dat zoon of dochter nog thuis woont óf uitwonende student is.
Je gaat samen met een goede vriend een week genieten van de zon in het buitenland. Zijn vader wordt plotseling flink ziek, waardoor hij de vakantie niet door wil laten gaan. Alleen op vakantie gaan, zie jij niet zitten. Mag jij de vakantie ook annuleren?
Als jouw reisgenoot een geldige reden heeft om te annuleren, mag jij bij bijna alle verzekeraars kosteloos je reis annuleren. Wel stellen de meeste verzekeraars als eis dat je reisgenoot zelf ook een annuleringsverzekering afgesloten had. Daarnaast moet aantoonbaar zijn dat jullie samen heen en terug zouden reizen. Sommige verzekeraars gaan enkel tot uitkering over wanneer jij anders alleen (verder) had moeten reizen. Sla de voorwaarden van je annuleringsverzekering erop na om te zien wat precies verzekerd is.
De dekking van je reisverzekering gaat in, zodra je vakantie begint. Zodra je je huis verlaat en in de auto stapt richting bijvoorbeeld Schiphol, ben je verzekerd.
Nee. Schade of diefstal van een gehuurd motorvoertuig op je vakantiebestemming valt nooit onder de reisverzekering. Gelukkig kun je bij veel verhuurders een verzekering voor het gehuurde voertuig afsluiten. Het is vaak zelfs verplicht!
Verhuurders proberen je, naast de verplichte WA-verzekering, vaak nog allerlei extra verzekeringen te laten afsluiten. Vaak stem je maar in, omdat je geen gedoe wilt. In het volgende iMagazine leggen we je uit waar je op moet letten bij het huren van een auto en welke verzekeringen écht nodig zijn.
Het nieuwe magazine ontvang je vanzelf als lid van Wegwijs. Nog geen lid? Meld je aan voor een kosteloze proefperiode van drie maanden.
Een annuleringsverzekering moet binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van de reis afgesloten worden. Hierna is dit niet meer mogelijk. Een reisverzekering kan tot de dag voor vertrek nog afgesloten worden.
Bij de meeste doorlopende reisverzekeringen kan overigens ook een doorlopende annuleringsverzekering afgesloten worden. Zo hoef je je nooit zorgen te maken over of je nog wel op tijd bent met het afsluiten van de annuleringsverzekering.
Het Ministerie van Buitenlandse zaken kan een negatief reisadvies afgeven voor een gebied of land. Bijvoorbeeld vanwege een dreigende situatie of een natuurramp. Een negatief reisadvies wordt niet voor niets afgegeven: het is verstandig om in zo’n situatie niet naar dat land af te reizen. Doe je dit toch, dan biedt je reisverzekering geen dekking voor schade die het gevolg is van de onveilige situatie.
Krijg je dan ook je geld terug? Dan ligt net wat gecompliceerder. Pas wanneer het Calamiteitenfonds een zogenaamde dekkingsbeperking uitroept voor het land, kun jij de reissom bij annulering terug krijgen. De reisorganisatie waarbij je je vakantie geboekt hebt, moet dan wel aangesloten zijn bij het Calamiteitenfonds. Wie los een vlucht en hotel geboekt heeft, komt meestal niet in aanmerking voor een uitkering via het Calamiteitenfonds. De kosten voor de annulering betaal je in dat geval dus zelf
bron: www.wegwijs.nl
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.