Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 01 januari 2011 @ 02:08 door Travelboy , 1231 keer bekeken

Al een aantal jaar komt Lonely Planet met de aan het einde van het jaar met "best of travel" uitgave voor het komende jaar.

 

Dit boek helpt je te bepalen waar je komend jaar de beste evenementen kunt vinden. In dit boek vind je ook de hotlist voor 2011  Welke 10 landen gaan het komend jaar helemaal worden volgens Lonely Planet:

 

Albanië

Niet meer zo eng als Albanië ooit was maar nog steeds een beetje off the beaten track. Niet lang meer nu de toeristisch organisatie Albanië flink wil gaan promoten. Je gaat er naar toe voor de zee, het strand, het goede eten, nachtleven en goedkope prijzen.

 

Brazilië

Al jaren populair maar met de FIFA World Cup  in 2014 en de Olympische spelen in 2016 is nu als reiziger het moment om alvast te profiteren van de nieuwe hotelkamers en infrastructuur die voor deze evenementen uit de grond worden gestampt. En met interne competitie van low-cost airlines in het land wordt rondreizen in Brazilië een stuk goedkoper.

 

Kaapverdische eilanden

Een combi van de caribbean en Afrika. Groene bergen, een vulkaan, mooie stranden, goede duikmogelijkheden en hete festivals. Over niet al te lange tijd kunnen dit wel eens de nieuwe canarische eilanden zijn.

 

Panama

Economische crisis = minder toeristen, voor Panama alleen maar goed. De groeispurt die aan de gang was en voor lelijk casino’s en hotels zorgde is weer helemaal gestopt. In tegenstelling tot buurland Costa Rica is Panama nog wel avontuurlijk en dat met dezelfde mooie natuur.

 

Bulgarije

Goede ski voorzieningen en de zwarte zee. Bulgarije is een prima alternatief voor de europiaan die een ander alternatief zoeken voor de traditionele bestemmingen.

 

Vanuata

Authentiek en onontdekt dat is Vanuata. Drieëntachtig prachtige eilanden die voor iedereen wat te bieden hebben. Geen grote resorts maar homestays en kleine guesthouses.  Recent zijn er o.a. (meer) directe en goedkopere vluchten vanaf Australië, Nieuw zeeland en Fiji gelanceerd.

 

Italië

In 2011 bestaat Italië als land 150 jaar. En met geweldig eten, 44 Unesco World heritage sites, zon en enkele geweldige steden is Italië still going strong.

 

Tanzania

Serengeti, Ngorongoro, Kilimanjaro, en Zanzibar allemaal hoogtepunten van Afrikaanse bestemmingen. En je vind ze allemaal in Tanzania samen met nog een aantal verassende toppers.

 

Syrië

Ontwikkelingen in dit land gaan langzaam maar er komt gestaag meer vrijheid. Maar voor toeristen is er nog genoeg traditionele gastvrijheid over. Dit samen met een landschap dat wel een openlucht museum lijkt maakt Syrië een topper om te bezoeken.

 

Japan

 Japan heeft nog steeds de reputatie om duur te zijn maar dat is al lang niet meer zo. Japan is verrassend betaalbaar. Hoewel Japan uiteindelijk niet de Olympische spelen van 2016 binnen haalde hebben ze tijdens de campagne wel het hele land voorzien van nieuwe Engelstalige wegwijzers en borden.

 

Ook leuk kijk hier welke landen het vorig jaar helemaal hadden moeten worden. Is dit naar jou idee uitgekomen?

 

bron: www.aroundtheglobe.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.