Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 13 juni 2011 @ 03:29 door Travelboy , 1304 keer bekeken

Ben Woldring, de ondernemer achter de vergelijkingssite www.bellen.com heeft 5 tips om het mobiel bellen op vakantie betaalbaar te houden.

 

1. Stuur een sms
Een sms-je versturen is veel goedkoper dan bellen vanuit het buitenland. Het ontvangen van sms-berichten in het buitenland is gratis. Pas echter op voor ‘spim’, reclame-sms’jes die ongevraagd worden verstuurd; open geen sms’jes van onduidelijke afkomst. Reageer je op die berichten, dan loop je de kans vele euro’s te moeten betalen. Een welkomst-sms’je van de provider openen kan geen kwaad.

 

2. Zet je voicemail uit
Voor het beluisteren van je voicemail in het buitenland worden de gesprekskosten vanuit het betreffende land naar Nederland in rekening gebracht.

 

3. Laat je bellen
Als je je laat bellen in het buitenland is dat voordeliger dan wanneer je zelf belt. In de Europese Unie kost gebeld worden bij de meeste aanbieders 18 cent en zelf bellen 46 cent per minuut.

 

4. Gebruik speciale tarieven van je aanbieder
Kijk kort voor vertrek op www.Vakantiebellen.com wat de mogelijkheden zijn voor speciale tarieven in het buitenland, zoals Vodafone Passport, T-Mobile Grenzeloos en KPN OpReis.

 

5. Dataroaming uitzetten
Heb je mobiel internet op je telefoon en wil je dat ook in het buitenland gebruiken?  Zorg dan dat je toestel niet automatisch updates blijft ophalen en zorg ervoor dat applicaties niet automatisch gesynchroniseerd worden zoals e- mail, Twitter, LinkedIn, Facebook, Hyves en BlackBerry-functionaliteiten. Een goedkope oplossing is om een prepaidkaart in je vakantieland te kopen waarmee je voor het lokale tarief kunt internetten. Vaak beschikken hotels en andere plekken over gratis wifi.

 

bron: http://blog.happyhome.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.