Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 21 september 2011 @ 00:27 door Travelboy , 1221 keer bekeken

Na een succesvolle proefaflevering komt MAX vanaf vanavond met zesdelige serie van Erica op Reis. Erica Terpstra gaat in verschillende landen op zoek naar inspirerende en spirituele mensen.

In de nieuwe uitzendingen spreekt Terpstra uitgebreid met geestelijk leiders. Ze bezoekt Bhutan, Mali, Guatemala, Swaziland, India en Jordanië. Ze ondergaat wonderlijke en fascinerende rituelen, verricht door Maya’s, boeddhistische priesters, Afrikaanse sjamanen en Indiase heilige mannen, aldus de omroep.

Open vizier
Ze gaat op consult bij goeroes, traditionele genezers en lokale tovenaars. Maar er is ook veel aandacht voor meer aardse zaken: zo gaat ze boogschieten in Bhutan, op safari in Swaziland en gaat ze logeren bij de Bedoeïenen. En overal bezoekt ze de meest kleurrijke markten, waar ze van de lokale lekkernijen proeft, traditionele medicijnen koopt en vooral veel tijd neemt voor gesprekken met de mensen die ze daar tegenkomt.

Erica Terpstra: Ik benader iedereen die ik ontmoet met open vizier en probeer niemand te ontmaskeren. Ik hoop tevens dat er door mijn programma meer respect voor andere culturen.

Spanning
Terpstra laat bewust niet de armoede, honger, corruptie in de door haar bezochte landen niet zien. Dan zou het meer een documentaire worden, zegt ze in de Volkskrant. Ik wilde soms ook met die spiritualiteit wel eens wat dieper gaan, maar het past niet bij een programma van Nederland 1 om daarop in te gaan. Dat heeft wel eens wat spanning opgeleverd.

Ze vond dat jammer. Nou – wie weet, maak ik na deze serie nog wel eens zo’n documentaire.
Ook moest Terpstra af en toe worden afgeremd. Soms zei iemand: hou het wat klein, dat komt beter over op televisie. Ik werk nu met mensen die kijken met televisie-ogen. Dat zijn dingen die ik moet leren – dan blijkt ook dat het een heel nieuw vak is.


bron: www.mediajournaal.nl

 

PS van de club: eerste aflevering was afgelopen maandag. Over Bhutan en zeer de moeite waard. Ik kan jullie aanraden om deze aflevering op uitzending gemist te bekijken.

Zie link:

www.omroepmax.nl/?waxtrapp=crzssKsHnHUVONkCzBR



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.