Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 28 juli 2011 @ 01:35 door Travelboy , 1151 keer bekeken

Dat reizen verslavend is, blijkt zelfs uit wetenschappelijk onderzoek. Eenmaal terug van een verre reis, kom je moeilijk los van de constante drang je zoveelste reisgids aan te schaffen en weer een ticket te kopen. Maar al dit gereis heeft een keerzijde. Hoe zorg je dat je nooit meer op reis gaat?

Je staat doorlopend rood, je ziet je familie en vrienden niet meer en je computer loopt continu vast door de enorme hoeveelheden foto's van jou en je vrienden, snorkelend in de oceaan of cocktails nippend op een terrasje. Beter maar thuisblijven dus. Hier enkele tips om te voorkomen dat je ooit nog op reis gaat.

1. Verhoog je uitgavenpatroon

Wil je zeker weten dat je nooit meer op reis gaat, zorg dan dat je steeds meer uitgeeft. Dat is niet heel moeilijk. Elke dag je ontbijt op het station halen in plaats van thuis, tikt al aardig aan. Een klein rekensommetje wijst uit dat je hier jaarlijks zo'n € 1.000 aan kwijt bent. Genoeg voor een retourtje Rio de Janeiro. Dus bedenk je bij elke koffie verkeerd en broodje filet americain dat je weer een dag reizen hebt weggegeten. En hoe goed je bezig bent.

2. Stort je in de schulden

Ook is het niet handig al te veel spaargeld op je rekening te hebben staan. Je zou in de verleiding kunnen komen toch weer een ticket te kopen. Het is beter om je maar gewoon in de schulden te storten. Dat is tegenwoordig niet heel moeilijk met steeds weer nieuwe iPhones en andere electronische hebbedingetjes. Ook maak je veel vrienden met het kopen van dure kado's op verjaardagen, dus hiermee sla je meteen twee vliegen in een klap. Geef eens een Swarovski kado of een slangenleren riem. Gegarandeerd goed voor je bankrekening.

3. Hecht je extreem aan je spullen

Hoe meer spullen, hoe lastiger het is om lang van huis te zijn. Want 1) inbrekers kunnen ermee vandoor gaan en 2) wat moet je op vakantie zonder je dvd's, je eigen bank die zo lekker ligt en je Nespresso apparaat dat de lekkerste koffie van de wereld zet? Lees ook maar geen bladen meer als Happinez, die je aanraden los te laten en je niet te hechten. Hechten is goed!

4. Wees creatief met smoesjes

Smoesjes zijn er om gebruikt te worden. En om niet op reis te hoeven, is elke smoes bruikbaar. Laat je fantasie de vrije loop. Van 'Ik kan niet tegen hitte' en 'Mijn oude tante kan niet alleen gelaten worden' tot 'De buurvrouw laat mijn bonsai's altijd doodgaan'. Het maakt niet uit! Als je er zelf maar in gelooft.

5. Vergroot je angst

Om nooit meer te hoeven reizen, bestaan er allerlei angsten waar je uit kunt kiezen. Angst om alleen te reizen, angst voor het onbekende, angst dat alles anders is als je terugkomt. En al deze angsten zijn ook gewoon terecht. Neem er een die bij je past en je hebt een goed excuus om niet weg te hoeven. Er bestaan natuurlijk wel allerlei therapieën voor, maar ga daar liever maar niet aan. Die kosten veel tijd en het vergroot de kans dat je ineens wel op vakantie durft. En dat wilde je nou juist nooit meer.

6. Kweek het 'uitstelsyndroom'

Deze tip is eigenlijk de fijnste. Want het uitstelsyndroom zorgt ervoor dat je het idee blijft houden dat je ooit nog wel weggaat, maar niet nu. En je kunt de buitenwereld ook geruststellen. 'Ik ga wel op reis, maar ik moet eerst nog sparen.' Of je moet eerst een huis kopen. Of een andere baan. Mogelijkheden genoeg om je reis uit te stellen tot je te oud bent om nog te gaan bungeejumpen in Australië of te duiken in de Stille Oceaan.

7. Koop een huisdier

Met een hond of kat in huis heb je meteen een goed excuus om niet meer weg te hoeven. Want Fikkie of Minoes kan toch echt niet zomaar drie weken alleen gelaten worden. En je vrienden wil je hier ook niet mee lastig vallen. Bovendien, die zijn allemaal zelf op vakantie. Zij wel, ja.

 

Kortom, volg een of meerdere tips en je blijft gegarandeerd thuis. Wel zo veilig.

 

bron: www.columbusmagazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.