Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 18 februari 2011 @ 01:50 door Travelboy , 1642 keer bekeken

Het herstel van het toerisme naar de vakantiebestemming Egypte gaat veel sneller dan verwacht. Toeristen boeken massaal een reis naar de warme zon voor spotprijzen.

20110128-31_Egypte_21B_150_©Rijmar1.jpg

 

Morgen vertrekt reisorganisatie Skytours als eerste met een vol Transavia vliegtuig naar Hurghada en Sharm El Sheikh.  Het vliegtuig dat zaterdag vertrekt voor klanten van Neckermann was gisteren binnen een uur uitverkocht. De verwachting is dat vanaf maart het aantal vluchten per week naar Egypte weer op het oude niveau van voor de revolutie zit met een gemiddelde van ongeveer 12 vluchten. TUI haalt de vluchten van ArkeFly naar voren en vliegt vanaf volgende week weer naar het land.

 

De reisorganisaties melden dat het een ‘gekkenhuis’ is en dat de reizen naar Egypte als ‘zoete broodjes over de toonbank’ gaan. Deze marktverschijnselen hebben TUI (onder andere Arke en Kras) ertoe bewogen om de reismogelijkheid naar dit land naar voren te halen om zo ook nog een deel van de markt mee te pakken. Vanaf volgende week vliegen zij weer met ArkeFly naar de Egyptische badplaatsen.

De prijzen lopen uiteen maar vaak wordt nog niet eens de helft betaald van de normale prijs en dat voor all inclusive vakanties. Met deze aanpak wil men snel weer de vaak legen hotels weer vullen en het land als bestemming weer op de kaart zetten. Op de Canarische Eilanden is bijna alles volgeboekt en Egypte is de enige andere optie voor een vakantie met mooi weer en nu dus voor stuntprijzen.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.