Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 13 april 2011 @ 02:36 door Travelboy , 1244 keer bekeken

Wie zijn zomervakantie al geboekt heeft, moet rekening houden met een mogelijke naheffing. Door de stijgende brandstofprijzen zien veel touroperators zich genoodzaakt deze extra kosten op de consument te verhalen. De ANVR-voorwaarden bieden ruimte voor een dergelijke naheffing.
 

De naheffing kan, afhankelijk van de bestemming, oplopen tot wel 90 euro. Naar schatting tienduizenden Nederlanders kunnen een brief van hun reisorganisatie tegemoet zien. Frank Oostdam, directeur van het ANVR, geeft desgevraagd aan dat er voor de branche geen ontkomen aan is.
 

Als de stijgingen van de brandstofprijzen klein zijn, laten de meeste touroperators een naheffing achterwege, omdat de administratieve kosten niet opwegen tegen de baten. Maar nu de onrust in de Arabische wereld de olieprijzen blijft opstuwen rest de reisorganisaties geen andere keuze.
 

Wie zijn reis al volledig heeft betaald, blijft buiten schot. Alleen reizigers die nog een termijn van de reissom open hebben staan kunnen juridisch nog worden gemaand een extra bedrag te betalen.

 

bron: www.reis-affiliate.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.