Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 29 november 2011 @ 20:21 door Travelboy , 1244 keer bekeken

Naar jaarlijkse traditie kiest reisgids Lonely Planet de steden die het komende jaar de moeite zijn om te bezoeken: sommige hebben een groots evenement gepland, andere zijn er in geslaagd zich opnieuw op de toeristische kaart te zetten.


1. Londen, Groot-Britannië
 
Londen wordt volgens Lonely Planet dé toeristische trekpleister van 2012, niet in het minst omdat de Olympische Spelen er zullen plaatsvinden. Vooral het oostelijk gedeelte van de stad zal in de spotlights staan, maar de sfeer van deze gebeurtenis zal overal te voelen zijn. Voor wie je ook supportert, de kans is klein dat je alleen bent in de Britse hoofdstad.
 
2. Masqat, Oman
 
De hoofdstad van Oman zet in op alle fronten om toeristen te lokken: er werden musea gebouwd, resorts ingericht, culturele evenementen georganiseerd en designeroutlets geopend. Daardoor werd deze stad zowel een vakantieparadijs als een interessante historische plek.
 
3. Bangalore, India
 
Je zou het niet verwachten in het zuiden van India, maar Bangalore geldt als een van de meest coole Aziatische grootsteden. Je kan er genieten van het goede leven: lekkere drankjes, heerlijke keuken, een bloeiende culturele scene en de hippe populatie die daar bij hoort.
 
4. Cadiz, Spanje
 
Wat normaal een rustig havenstadje in Zuidwest-Spanje is, wordt onherkenbaar tijdens het carnaval in februari. Tien dagen lang wordt er gedronken, gezongen en gefeest, de lokale bevolking draagt de meest uitbundige outfits en voert satirische sketches op. Het carnavalfeest behoort tot de bekendste van Spanje.
 
5. Stockholm, Zweden
 
Naar aanleiding van de verfilming van Stieg Larssons Milleniumreeks gaan weer een hoop toeristen zoeken naar de duistere kantjes van Stockholm. Die zijn echter nauwelijks te vinden, want de stad ziet er nagenoeg perfect uit: een gezellige grootstad, een beetje alternatief, een tikkeltje pittoresk. Vooral het eiland Södermalm is bekend dankzij de trendy winkels en bohémienbars, terwijl de parken van Djurgården perfect zijn voor een wandeling.
 
6. Guimaraes, Portugal
 
De schoonheid van deze stad in het noorden van Portugal werd al erkend door de Unesco, maar toch staat de stad niet hoog op het gemiddelde toeristische verlanglijstje. Hopelijk komt daar volgend jaar verandering in, wanneer Guimaraes de culturele hoofdstad van Europa wordt en massa’s jonge artiesten uit Europa wil lokken.
 
7. Santiago, Chili
 
Santiago maakte de laatste jaren een enorme revival mee: cultuur en sport werden steeds belangrijker, het nachtleven kreeg een boost en dit jaar werd de impressionante Torre Gran Costanera geopend, meteen het grootste gebouw van Zuid-Amerika.
 
8. Hong Kong, China
 
Het wordt een spannend jaar voor Hong Kong, waar tussen de wolkenkrabbers een boeiende muzikale en literaire scene ontstaan is. Bovendien kan je er geweldig shoppen, galerijen bezoeken en leuke bars ontdekken.
 
9. Orlando, Florida, Verenigde Staten
 
2012 wordt een geweldig jaar voor Orlando dat in februari gastheer is voor het 61ste NBA All-Star Weekend, een van de belangrijkste sportevenementen in de VS. Niet alleen de wedstrijden, maar ook de afterparty’s en concerten zullen voor de nodige sfeer zorgen.
 
10. Darwin, Australië
 
Nog niet zolang geleden werd deze stad bevolkt door vissers, hippies en truckers, maar vandaag de dag is Australië trots op Darwin. Er is een leuk nachtleven en overdag geniet je er van fijne marktjes en restaurants. Wanneer het bij ons winter is, kan je hier terecht voor blauwe hemels, feestelijke nachten en een ontspannen sfeer.

 

bron: www.standaard.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.