Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 21 maart 2011 @ 10:39 door Travelboy , 1124 keer bekeken

De Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) is van plan om te komen met een visum voor alle landen in Zuidoost Azië. De tien staten waaronder Thailand, Indonesië, Laos en Vietnam hebben zich laten inspireren door het Europese Schengen visa system.

 

Een systeem met een visum voor alle landen in Zuidoost Azië zou toerisme naar de regio moeten doen toenemen.

 

ASEAN is met een strategisch plan gekomen voor 2011-2015 met dit plan willen ze de hele regio promoten als een bestemming voor toerisme.

 

Een visum om alle landen mee te bezoeken is een belangrijk onderdeel van het plan. Ook China, Japan en Zuid-Korea, die geen lid zijn van de 10 Zuidoost Aziatische landen, hebben interesse getoond om mee te doen. Behalve een visum zou er ook een open air beleid gevoerd moeten worden door de landen. Dit betekend dat maatschappijen uit willekeurig welk land in de regio makkelijker kunnen vliegen naar andere landen in de regio.

 

Op dit moment is het streven dat het een visum beleid uiterlijk 2015 geïmplementeerd kan worden. Er zijn op dit moment nog wel een aantal obstakels te overwinnen, de belangrijkste is of Myanmar wel of niet mee doet, maar ook de huidige spanningen tussen Cambodja en Thailand helpt niet.

 

Bron: www.aroundtheglobe.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.