Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 11 juli 2011 @ 00:23 door Travelboy , 2092 keer bekeken

’s Werelds meest gebruikte zoekmachine Google lanceert binnenkort een nieuw zoeksysteem voor reizen. Hierbij zijn de gegevens afkomstig van ITA, een softwarebedrijf voor vluchtinformatie. Het nieuwe zoeksysteem is ‘mapbased’ waardoor je in een oogopslag kunt zien voor hoeveel geld je waar naartoe kunt vliegen. Het zoeksysteem is daarmee vergelijkbaar met “Explore” van de website Kayak. (http://www.kayak.com/explore/)

 

Hoe online ticketaanbieders zoals Priceline, Expedia en Hotwire op Google’s nieuwste tool zullen reageren is nog maar de vraag. Deze concurrenten reageerden fel op de overname van ITA door Google in april afgelopen jaar. Als veel mensen via Google vluchtgegevens gaan opzoeken zal dit wellicht ten nadele zijn van de kleinere zoekmachines voor vliegtickets. Volgens hen zal het nieuwe zoekprogramma van Google op den duur leiden tot hogere reiskosten, minder reisopties en een verminderde innovatie van systemen voor online research naar vliegreizen.

 

Vooralsnog lijkt het programma een handige tool om snel en gemakkelijk achter de ticketprijzen van en naar je bestemming te komen. Of het nieuwe zoeksysteem naast gemak ook voordeel op zal leveren voor de klant is nog maar de vraag.

 

bron: bron: http://travel.blog.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.