Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 18 november 2011 @ 00:49 door Travelboy , 1433 keer bekeken

Nederland heeft te kampen met een explosieve stijging van bedwantsen. De kleine parasieten, ook wel bedbugs genoemd, komen vooral voor in buitenlandse hotels en hostels, waar ze vervolgens in je koffer kruipen en meeliften naar je bed in Nederland. In ons land was de bedbug vrijwel uitgestorven door het gebruik van het chemische bestrijdingsmiddel DDT. Maar de parasiet is nu bezig met een comeback. Ongediertebestrijder Rentokil spreekt zelfs van een explosie aan meldingen. „Vorig jaar hadden we circa tachtig meldingen van bedwantsen. Dit jaar zitten we al ruim over de driehonderd en het jaar is nog niet om”, vertelt Rentokils servicemanager van regio Groot Amsterdam Ricardo Salet.

 

Ongediertebestrijding Midden Brabant kreeg zelfs een extra cursus over bedwantsen. „De cursus werd aangeboden omdat bedwantsen steeds vaker worden gesignaleerd”, vertelt Gerard Wouters van ongediertebestrijding. Hij nam zelf ook deel aan de cursus. „De bedbugs rukken op omdat mensen steeds meer low budget op vakantie gaan. Ze worden vooral meegenomen vanuit het buitenland waar ze in de naden van de matrassen zitten verstopt van de hotelbedden. Opvallend is dat ze dan ook veel voorkomen in studentenhuizen, omdat studenten voor stages en dergelijke veel in het buitenland verblijven. Maar niet alleen studenten zijn vaak het doelwit van de parasieten. Vooral piloten en stewardessen die veel in hotels verblijven krijgen er voornamelijk mee te kampen.”

 

De bedwants is een kleine parasiet die iets wegheeft van een pissebed en is roodbruin tot bruin van kleur. Ze komen vooral af op de lichaamstemperatuur van mensen. Ze houden zich daarom schuil in de naad van je matras en komen tevoorschijn om van je bloed te smullen wanneer je lekker ligt te dromen. Vooral je benen vinden ze erg lekker.

 

Ze zorgen voor jeuk en rode bultjes, maar kunnen ook ziektes met zich mee brengen en in de extreemste gevallen zelfs zorgen voor bloedarmoede.

 

bron: www.spitsnieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.