Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 03 augustus 2011 @ 01:19 door Travelboy , 1255 keer bekeken

De helft van de Nederlandse kampeerders kijkt van tevoren of er Wifi aanwezig is op de vakantiebestemming. 40% van de campinggangers kiest de accomodatie op basis van de aanwezigheid van Wifi. Dat blijkt uit onderzoek van online marktonderzoeksbureau Multiscope.
Uit het onderzoek blijkt dat 64 procent van de ondervraagden tijdens de vakantie wel eens het internet op gaat. Meestal wordt daarvoor een laptop gebruikt, maar ook een pc op locatie en de mobiele telefoon zijn populair. Het internet wordt dan bijvoorbeeld gebruikt om het weerbericht te checken of bezienswaardigheden in de buurt op te zoeken.

 

Mail
Het lezen van privémail is het populairst, 87 procent van de internettende vakantiegangers geeft aan regelmatig zijn privémail te lezen. Daarnaast zijn de weersverwachtingen voor het vakantieadres populair. Slechts 22 procent van de ondervraagden leest werkgerelateerde mail.

 

Controle
Jessica de Boom van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft onderzoek gedaan naar het effect van werk op vakantie. Uit haar onderzoek blijkt dat werken tijdens de vakantie nauwelijks voorkomt. Mensen lezen wel hun werkmail, maar dat geeft een gevoel van controle en dus rust.

 

bron: www.ad.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.