Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 19 december 2011 @ 01:41 door Travelboy , 1455 keer bekeken

Onlangs betoogde ik op deze plek nog dat reistijdschriften eigenlijk veel te weinig waar voor hun geld bieden, als je op zoek bent naar informatie over je vakantie-bestemming. Ze zijn leuk om ideeën op te doen voor je vakantie terwijl je zit te wachten bij tandarts of kapper, maar daar blijft het dan ook wel bij.

 

Zelden werd ik zo op mijn wenken bediend. Campingwijzer, uitgever van een kleine campinggids, komt met een nieuw, gratis relatie-magazine voor de bezitters van haar (eveneens gratis) Best-Deal Card, een kortingkaart voor mensen die in het voor en na-seizoen kamperen: Ontdek.

 

Ontdek verschijnt vier keer per jaar. Het verzorgd ogende tijdschrift biedt een beetje nieuws over nieuwe caravans, campers en gadgets en lardeert dat met kampeer-ervaringen en enkele reisverhalen. Frankrijk-liefhebbers komen aan hun rekken met een verhaal over Normandië. De auteur blijft goeddeels aan de kust en dat is een beetje voorspelbaar. Hij weet echter met smaak over de streek te vertellen. Behalve bij de beroemde kliffen van Etretat komen we ook bij het kerkje van Saint-Valery, dat welhaast van de kliffen kukelt. Verder ontdek je onder meer oude beukenbossen, een Engelse theetuin en een kapelletje waar je zelf de klok mag luiden.Over voorspelbaar gesproken: in een reportage over de Rijn en de Moezel blijft Ontdek in Duitsland hangen. Waarom niet even doorgevaren naar Metz-aan-de-Moezel?


Maar goed, mij hoor je niet klagen. Immers, een gegeven paard kijk je niet in de mond, maar er zijn beslist paarden met een slechter gebit. En je hoeft er niet eens voor naar de tijdschriftenboer, want het valt vanzelf op de deurmat.

 

bron: www.hurktoilet.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.