Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 03 oktober 2011 @ 02:30 door Travelboy , 1200 keer bekeken

Dit jaar besluit je een huisje te huren in het buitenland. In Schotland of Tsjechië zijn vrij goedkope vakantiewoningen te vinden; lekker afgelegen en geen dronken vakantiegangers voor je deur, zoals wel eens het geval is in een hotel. Echter, er is wel een aantal zaken waar je op moet letten als je een vakantiehuis huurt.
 

Huisdieren
Wil je graag dat je trouwe viervoeter meegaat op vakantie, dan lijkt een vakantiehuis de ideale oplossing. Let echter wel op of de eigenaren hier ook van gediend zijn voor je het huis huurt. Op de site Vakantie met Huisdieren vind je tal van vakantiehuizen waar je hond welkom is.

 

Winkels
Kijk voor je het huisje huurt of er wel genoeg winkelgelegenheden in de buurt zijn en je niet twintig minuten hoeft te rijden naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Dit hoeft op zich geen probleem te zijn als je toch al van plan bent om veel tochtjes in de buurt te maken en niet de hele tijd bij je vakantiehuisje wilt vertoeven, want dan kun je onderweg gemakkelijk wat boodschappen inslaan. Maar als je van een rustige vakantie wilt genieten en vaak bij het huisje zult blijven, is dit wel vervelend.

 

Elektriciteit
Let er voor je huis huurt wel op of de elektriciteit bij de prijs zit inbegrepen. Dit kan namelijk per huisje verschillen. Bij de één is het all in, bij de ander wordt er gewerkt met een muntapparaat – waarbij je dus telkens geld in een apparaat moet werpen als je elektriciteit wilt hebben – en bij in andere gevallen wordt er aan het eind van de huurperiode aan de hand van de stand van de meterkast afgerekend. Lees dus de voorwaarden goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Linnengoed
Het kan zijn dat je zelf voor het linnengoed moet zorgen. Soms krijg je het linnengoed er in het huis bij, maar moet je er borg voor betalen of achteraf afrekenen. Meestal zorg je zelf voor (bad)handdoeken en worden de lakens en afwasdoeken door de verhuurder geregeld. Het is beter dit van te voren te checken, anders zit je mooi zonder of neem je teveel spullen mee.
 

Huurperiode
Let erop voor welke periode je het huisje huurt. Hier kunnen ook tijden aan geboden zitten, dat je bijvoorbeeld op een zaterdag over twee weken er om 11.00 uur uit moet zijn. Houd dit in de gaten, want anders sta je daar zo gehaast in te pakken, terwijl de volgende huurders ongeduldig staan te wachten om de woning te mogen betreden of krijg je een boete van de verhuurder voor het te laat verlaten van het huis.

 

Producten
Vraag de verhuurder van tevoren welke producten al in het huis aanwezig zijn. Misschien moet je wel zelf een kurketrekker, waterkoker, of DVD-speler meenemen. Het is handig om te weten wat je te wachten staat. Neem wel je eigen kussen mee; dat slaapt altijd nog fijner dan andermans kussens.

 

Sfeer
Om je helemaal thuis te voelen neem je wat kaarsjes mee en een dimlichtje voor een gezellige sfeer ’s avonds. Er is namelijk een grote kans dat de bouwlamp die in het huisje aanwezig is het vakantiegevoel kan verminderen als de nacht valt. Het is ook handig om een iPod of CD-speler mee te nemen, voor het geval er geen stereotoren in het huisje aanwezig is. Een paar goedkope boxjes zorgen al snel voor een gezellige sfeer. Dat buitenlandse gebrabbel dat uit de TV komt versta je hoogstwaarschijnlijk toch niet, dus die kun je wel uit laten op vakantie. Zet een lekker muziekje op en geniet vanaf de veranda van je vakantiehuisje van het prachtige berglandschap. 
 

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.

 

Lees verder… (Bron: www.columbusmagazine.nl)



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.