Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 27 juni 2011 @ 01:57 door Travelboy , 1248 keer bekeken

Reizigers denken vaak alleen bij verre reizen aan gezondheidsrisico’s, maar ook binnen Europa zijn voorzorgsmaatregelen van belang. Dat stelt reisverzekeraar en alarmcentrale Mondial Assistance. Reizigers met Europese bestemmingen wordt geadviseerd zich te verdiepen in mogelijke ziekten en voorzorgsmaatregelen te nemen.
 

Kwalen als buikklachten, tekenbeten en Hepatitis zijn veel voorkomend, maar ook te vermijden. Zo kunnen buikklachten worden voorkomen door het nemen van goede hygiënische maatregelen, zoals handen wassen voor het eten en drinken van schoon water.
 

Tekenbeten kunnen worden voorkomen door het dragen van bedekkende kleding en een insectenwerend middel te smeren op de onbedekte huid. Een teek is een klein spinachtig beestje dat voorkomt in struikgewas en op grassprieten in bosrijke gebieden.
 

Hepatitis A is een leverontsteking die wordt veroorzaakt door een virus en komt onder andere voor in de populaire vakantiebestemmingen Egypte, Turkije, Griekenland en Italië. De ziekte wordt overgebracht door slechte hygiëne. Naast het nastreven van een goede hygiëne wordt reizigers geaviseerd zich in te laten enten tegen deze ziekte.

 

bron: www.reisinbeeld.nl
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.