Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 17 juni 2011 @ 01:54 door Travelboy , 1117 keer bekeken

Vakantiegangers die via een touroperator of reisbureau hun reisverzekering afsluiten, betalen vaak honderden euro’s te veel. Wie rechtstreeks bij een verzekeraar een polis afneemt, kan voor een kwart van de prijs, die reisondernemingen vragen, een heel jaar verzekerd op pad.

 

Vergelijkingssite Independer.nl komt tot deze conclusie door de polissen die maatschappijen rechtstreeks aanbieden naast de verzekeringen te leggen die reisbureaus en touroperators online namens assuradeuren aanbieden.
 

Wie als gezin met twee kinderen drie weken naar Frankrijk gaat, betaalt bij Arke bijna 490 euro voor een reis- en annuleringsverzekering van verzekeraar de Europeesche. Die is alleen tijdens deze vakantie geldig.
 

Hetzelfde gezelschap is bij Ohra het hele jaar tijdens vakanties verzekerd voor nog geen 180 euro.
 

 Stress

„Na alle stress die bij het kiezen van een vakantie hoort, heb je meestal geen zin meer om je te verdiepen in de verzekering”, zegt Edmond Hilhorst van Independer.
 

„Het is gemakkelijk om alles bij het reisbureau of op één internetpagina te regelen. Maar het loont echt de moeite om hiernaar te kijken.” Reisverzekeraar de Europeesche, door de reisbranche uitgeroepen tot de beste van het jaar 2010, vindt de vergelijking rammelen.
 

Volgens de assuradeur zijn de polissen die hij aanbiedt wat dekking betreft uitgebreider en is er ook geen sprake van eigen risico. Wel erkent het bedrijf dat een doorlopende verzekering soms goedkoper kan zijn.Independer wijst de kritiek van de hand. „De dekking is wellicht hoger, maar je moet je afvragen of je die ook echt nodig hebt”, vindt Hilhorst.

 

bron: www.telegraaf.nl
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.