Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 07 juni 2011 @ 01:15 door Travelboy , 1139 keer bekeken

Eén kaartje voor een reis van Amsterdam naar Athene, of welke willekeurige andere Europese stad dan ook. Of je nu met het vliegtuig reist, of per trein of bus. Als het aan de Europese Commissie ligt, komt er zo snel mogelijk een overzichtelijke Europese reisplanner die alle landen en vervoersbewijzen omvat. Én waar je meteen een alles-in-één kaartje kan kopen.

 

Siim Kallas, vicevoorzitter van de Europese Commissie, daagt het bedrijfsleven uit een programma te ontwikkelen waarmee een ticket kan worden geboekt voor een reis binnen Europa, ongeacht het aantal landen dat wordt doorkruist of het aantal vervoerswijzen waarvan gebruik wordt gemaakt.

 

Maandag lanceerde de commissaris de wedstrijd tijdens een conferentie over intelligente vervoerssystemen. Kallas: "Ik begrijp niet waarom er zo'n ongelofelijke lappendeken van reisplanners bestaat, terwijl er toch één Europese markt zou moeten zijn."

 

Eén kaartje voor vele vervoersmiddelen

Volgens de politicus moet je door Europa kunnen reizen en van het vliegtuig op de trein, de boot, het stads- en/of wegvervoer kunnen overstappen met één enkel kaartje dat je online hebt samengesteld.

 

"De technologie bestaat al, we moeten alleen nog de motor in gang zetten die miljoenen Europeanen uiteindelijk in staat zal stellen hun reis met een paar eenvoudige muisklikken te plannen en te boeken."

 

Wedstrijd

De wedstrijd voor een Europese reisplanner staat voor iedereen open: bedrijven en organisaties, maar ook voor iedereen die belangstelling heeft voor reizen.

 

Het publiek kan stemmen op reeds ingezonden reisplanners die ook al online zijn en werken, terwijl een professionele jury de ideeën voor een nieuwe multimodale planner zal beoordelen. De winnaars krijgen steun van de Europese Commissie om hun ideeën te promoten.

 

Deelnemers hebben tot 9 september 2011 de tijd om hun ideeën in te zenden. Van 15 oktober tot 15 november 2011 kan het publiek stemmen via de website www.eujourneyplanner.eu.

 

bron: www.telegraaf.nl

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.