Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 21 januari 2011 @ 20:06 door Travelboy , 1492 keer bekeken

Net als in voorgaande jaren publiceert British Airways ook dit jaar een Top-10 reisbestemmingen tiplijst. Waar vorig jaar in de lijst nog verschillende Europese bestemmingen te vinden waren zoals Dubrovnik (Kroatie), Stockholm (Zweden) en Istanbul (Turkije) bestaat de lijst nu volledig uit bestemmingen buiten Europa.

 

Net nu we in Nederland weer behoefte krijgen aan de zon helpt British Airways ons vast met de voorpret. Dit jaar zijn de Verenigde Staten, het Caribisch gebied en de Indische Oceaan allemaal sterk vertegenwoordigd. Maar bovenaan de lijst prijkt verrassend genoeg het Noord-Afrikaanse Marrakech. Dit is verrassend te noemen omdat ‘de Rode Stad’ vorig jaar niet in de Top-10 was opgenomen.

 

Willie Walsh, CEO van British Airways, licht de keuze van de Top-10 toe: “De nieuwe routes naar onder meer de Malediven, Las Vegas en Marrakech zijn een enorm succes. Daarnaast zien we dat bestemmingen in het Caribische gebied en de Indische Oceaan nog populairder zijn geworden bij liefhebbers van zon- en relaxvakanties. En voor diegene die de dynamiek van het stadsleven zoeken, bieden de steden New York, Las Vegas en Tokyo de juiste oplossing.”

 

Zomercapaciteit
Om in te spelen op de drukte van de zomermaanden, waarin toch nog steeds veel Nederlanders kiezen op vakantie te gaan (uit kerncijfers over vakanties van Nederlanders in 2010 door NBTC-NIPO blijkt dat 71% van de Nederlanders deze zomer op vakantie gaat) verhoogt British Airways het aantal vluchten tussen Amsterdam en Londen naar zes per dag. Robert Williams, Sales Manager voor British Airways Nederland, verklaart: ' We zijn verheugd dat we met de verhoogde vluchtfrequentie kunnen inspelen op de vraag naar extra zomercapaciteit tussen Amsterdam en London City. De vluchttijden zullen goed aansluiten op de behoeften van zowel onze Nederlandse als Britse passagiers. Met de extra vluchten laten we zien dat we ons uiterste best doen om Londen vanuit Amsterdam optimaal toegankelijk te maken.’

 

De Top- 10 reisbestemmingen voor 2011 zijn:

 

1. Marrakech, Marokko
Marrakech, ook wel bekend als de Rode Stad, is een juweel in het binnenland van Marokko. Het ligt aan de voet van het Atlasgebergte en vlakbij de Sahara – in een omgeving met oogverblindend landschapsschoon. Marrakech is ook beroemd om het amandelbloesemfeest, dat elk jaar in de tweede week van februari wordt gevierd in het nabijgelegen dorp Tafraout, ter gelegenheid van de komst van de lente. Voor het feest, dat zich afspeelt in een decor van schitterend natuurschoon, wordt in enkele dagen een kleurrijke souk uit de grond gestampt, compleet met dansers, musici en verhalenvertellers.

 

2. San Diego, USA
San Diego is de achtste stad van de VS en gelegen op slechts een uur rijden van de grens met Mexico. Die ligging verklaart de onweerstaanbare mix van een rijke zeevaartgeschiedenis en Latijns-Amerikaanse levenslust. En ieder jaar in september trekt het San Diego Film Festival duizenden filmfans die zich hier vijf dagen laven aan nieuwe producties, party’s en natuurlijk de filmsterren.

 

3. New York, USA
De Big Apple is sinds jaar en dag een topper op de hotlist bestemmingen van de reiswereld. New York is verplichte kost voor hardcore shoppers en het is dan ook geen verrassing dat de drukste winkeldag van het jaar op Black Friday valt (de novembervrijdag na Thanksgiving). Deze dag, waarop de winkels al om 4 uur ‘s morgens opengaan met speciale aanbiedingen, vormt het startsein voor de kerstinkopen.

 

4. St. Kitts & Nevis, Cariben
Dit twee-eilandenstaatje is een ideale plek voor gezinsvakanties. Het biedt witte stranden en bergen, een ruim aanbod sportieve activiteiten en een interessante historie. De eilanden hebben een bijzondere gemengd Frans-Engelse geschiedenis, wat tot uiting komt in de unieke, aantrekkelijke sfeer.

 

5. Puerto Rico, USA
Puerto Rico is het decor van de befaamde ‘Puerto Rico Baseball League’, die van november tot en met januari wordt gespeeld. Hier zijn de grote namen uit de Amerikaanse honkbalcompetitie in actie te zien, omdat hun eigen competitie dan stilligt. Wie spectaculair honkbal wil zien, moet zeker gaan kijken in het Roberto Clemente Stadium in Carolina.

 

6. De Maldiven
De Maldiven zijn vooral bekend als klassieke wittebroodsbestemming. Deze verzameling van 26 adembenemend mooie eilandjes in de Indische Oceaan biedt de ultieme combinatie van luie luxe en romantische intimiteit.

 

7. Tokyo, Japan
Japan staat bekend om zijn gastvrijheid en Tokyo is de ultieme bestemming voor lekkerbekken. Hier vind je toprestaurants van alle wereldkeukens, waar zelfs de meest kritische proevers aan hun trekken komen, genietend van de enorme rijkdom aan delicatessen en eetervaringen die Tokyo in petto heeft.

 

8. Las Vegas, USA
Las Vegas is het walhalla van glitter en glamour. Voor- en najaar zijn de ideale periodes om de stad te bezoeken, omdat het weer dan zacht en zonnig is. De stad is bekend om de befaamde Las Vegas Strip, waar je terecht kunt voor de megalomaan grote casino’s en een zinderend non-stop nachtleven.

 

9. Mauritius
Mauritius biedt alles wat je van een tropisch paradijs verwacht. Ongerepte stranden omzoomd door eindeloze rijen palmen, met op de achtergrond het rustgevende ritme van de brekende golven op het rif. In het binnenland verheffen zich bergen en slapende vulkanen boven de aaneengesloten woekerende jungle, die alleen onderbroken wordt door spectaculaire watervallen, kraters en diepe ravijnen.

 

10. St. Lucia, Cariben
Laat je verleiden door de indrukwekkende schoonheid van weelderig begroeide bergen, tropisch regenwoud en de spectaculaire Twin Pitons. St. Lucia is de droom van elke fotograaf en biedt naast ongerept natuurschoon ook een ruime keuze aan culturele evenementen, zoals het jaarlijkse Jazz Festival in mei en het St. Lucia carnaval in juni en juli.

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.