Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 18 mei 2011 @ 01:56 door Travelboy , 1254 keer bekeken

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) waarschuwt consumenten niet in zee te gaan met de onlangs opgerichte Stichting Waarborgfonds Reisgelden (SWR). Het bewuste waarborgfonds is gelieerd aan de omstreden reisorganisatie Expert Reizen, dat op internet bekendstaat als malafide.


De SGR keert geld uit aan vakantiegangers als hun reisorganisatie onverhoopt failliet gaat. Volgens de SGR misbruikt Expert Reizen-directeur Patrick Vos (51) de naam SWR, om zijn organisatie „een zweem van betrouwbaarheid” te geven. Vos is zowel voorzitter, secretaris als penningmeester van het fonds. SGR-directeur Erik Jan Reuver zegt dat consumenten op deze manier worden misleid. De website van het malafide SWR ziet er niet niet erg professioneel uit, maar een grote kans dat mensen dit niet opvalt en toch in zee gaan met de organisatie.

 

De ’echte’ SGR keert geld uit aan vakantiegangers indien de reisorganisatie waar zij hun vakantie boekten onverhoopt failliet gaat. Het beschikt hiervoor over een eigen vermogen van ruim 60 miljoen euro. Het gewraakte SWR kopieerde doodleuk de voorwaarden van SGR en gebruikt zelfs een logo dat overeenkomt met dat van het garantiefonds. Via een rechtszaak eist de SGR vanmiddag dat Vos hiermee binnen één week stopt. Bovendien diende het een klacht in bij de consumentenautoriteit.

 

De reisorganisaties van Patrick Vos, eveneens actief met de handelsnamen Expert Cruises en CC Cruises, worden op internet in verband gebracht met oplichting. Vos zou zich daarnaast bezighouden met de verkoop van Uggs laarzen via Marktplaats.nl en schuilgaan achter een Fries bouwbedrijf, waarover ook vele klachten van gedupeerden op internet te vinden zijn.

 

Het zogenaamde waarborgfonds is evenals Expert Reizen gevestigd op een bedrijvencentrum in het Friese Franeker dat vestigingsadressen ’verhuurt’. De beheerder van het adres wil niet zeggen waar hij binnenkomende post voor deze bedrijven naar doorstuurt. Vos was gisteren niet bereikbaar voor commentaar

 

bron: www.toerismenieuws.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.