Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 15 juni 2011 @ 02:36 door Travelboy , 1080 keer bekeken

Driekwart van de Nederlandse gezinnen bepaalt voor vertrek niet hoeveel de hele vakantie mag gaan kosten. Ook over een dagbudget tijdens de reis wordt van te voren nauwelijks nagedacht. Slechts één op de tien gezinnen houdt tijdens de vakantie de uitgaven dagelijks bij, een derde doet het af en toe en de helft van de gezinnen houdt niets bij. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken uitgevoerd door TNS NIPO. Om consumenten ook financieel goed voorbereid op vakantie te laten gaan, is vanaf vandaag op www.wijzeringeldzaken.nl de checklist Wijzer in geldzaken op vakantie beschikbaar.

 

Een kwart van de vakanties pakt duurder uit. Zonder discussie
Ruim 80% van de gezinnen weet achteraf wat de vakantie in totaal ongeveer heeft gekost. Voor een kwart pakt dit hoger uit dan van te voren gepland of verwacht, waarbij het geen verschil maakt of er vooraf wel of geen budget is opgesteld. Gemiddeld pakt de vakantie voor deze mensen 20% duurder uit. Gelukkig leveren de vakantiekosten weinig discussie op binnen het gezin. slechts 7% heeft vooraf discussie over de hoogte van de kosten en 3% heeft tijdens de vakantie discussie over de uitgaven.

 

Checklist Wijzer in geldzaken op vakantie
Kost pinnen in het buitenland geld? Wat verzeker je wel en wat juist niet? Waar moet je aan denken bij het opstellen van een vakantiebudget? Speciaal voor iedereen die deze zomer op vakantie gaat heeft Wijzer in geldzaken een checklist samengesteld die mensen helpt om ook financieel goed voorbereid op vakantie te gaan. Een overzicht met tips, betrouwbare informatie en links over o.a. het vakantiebudget, betalen (in het buitenland), goed verzekerd op reis gaan en wat te doen bij calamiteiten. Want niets is vervelender dan tijdens of na de vakantie voor onaangename financiële verrassingen te komen staan.

 

www.wijzeringeldzaken.nl/handigehulpmiddelen/checklist-wijzer-in-geldzaken-op-vakantie.aspx



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.