Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 23 februari 2018 @ 00:48 door Travelboy , 1075 keer bekeken

De helft van de Latijns-Amerikaanse landen behoort tot de meest gunstige economieën ter wereld om zaken te doen. Een paradijs voor investeerders. Moeten we Zuid-Amerika in de gaten gaan houden? Wat is er daar op dit moment aan het veranderen?

 

Stef Biemans maakte een reis door het Andesgebergte en ontdekte aan welke veranderingen Latijns-Amerika onderhevig is. Hij zoekt onderweg van Vuurland naar Colombia naar kleine verhalen over grote zaken. Verhalen die iets vertellen over het Zuid-Amerika van nu: “De adembenemend mooie bergen van de Andes leken soms een drempel voor de beschaving te zijn. Je zou het ook om kunnen draaien: in het Andesgebergte is de beschaving van Latijns-Amerika juist ontstaan.”

 

Biemans over de Andes: “De wervelkolom van Zuid-Amerika is 7000 kilometer lang en loopt door zeven landen. Je vindt er Chileens kapitalisme in de smog van Santiago en reist 30 jaar terug in de tijd door de wolken van afgelegen Boliviaanse bergdorpen.

 

Ik ken de latino als een politiek bevlogen mens. Altijd aan het strijden, maar wel met een glimlach. Sterk, maar niet keihard. De geschiedenis van dit continent is er eentje van vallen en opstaan. Soms gloort er hoop, en dan opeens lijkt alles weer in elkaar te storten. Ik vraag me af hoe het nu gaat met de Zuid-Amerikaan.”
 

Over de rug van de Andes is vanaf zondag 4 maart 2018 zes weken te zien op NPO 2.

 

www.vpro.nl/programmas/over-de-rug-van-de-andes.html

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.