Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 20 december 2018 @ 01:16 door Travelboy , 1195 keer bekeken

We weten allemaal hoeveel foto’s we maken tijdens een vakantie. Je hele album staat na twee dagen sowieso al bomvol met allerlei leuke foto’s. Zelf gebruik ik mijn telefoon altijd voor de gekke foto’s en selfies. Daarnaast heb ik een compact camera die ik gebruik voor de mooie omgevingsfoto’s. Deze foto’s wil ik graag tijdens mijn reis al bewerken of delen met vrienden of familie en daar heb ik een aantal handige applicaties voor.

Foto’s delen met Polarsteps

Polarsteps is mijn persoonlijke favoriet. Voor grote reizen gebruik ik deze applicatie (beschikbaar op Android en iOS) eigenlijk wel dagelijks. Je kan de link van je persoonlijke reis delen met vrienden en familie. Zij moeten dan alleen de applicatie installeren en ze kunnen al jouw reisverhalen volgen. De applicatie werkt als volgt: je voegt zogenoemde ‘steps’ toe. Dit zijn bijvoorbeeld plekken of steden waar je bent geweest. Voeg je meer dan 2 steps toe, dan maakt Polarsteps automatisch een reislijn tussen die twee steden. Zo kun je je hele route maken. Bij elke step kun je meerdere foto’s toevoegen vanuit je foto-album. Ook kan je hier een verhaal bij typen, zodat je een online reisdagboek bij kunt houden. Je volgers kunnen de steps liken en erop reageren. Uiteindelijk krijg je een super mooie route van je reis mét foto’s. Als kers op de taart kan je ook nog een fotoboek met je mooiste foto’s laten afdrukken door Polarsteps!

 

foto's

Day One

Deze applicatie verschilt van Polarsteps, omdat je niet per se je route bijhoudt. Bij Day One ligt de focus vooral op het posten van foto’s en reisverhalen. In deze app kan je foto’s per dag toevoegen en een reisverhaal erbij schrijven, waardoor je uiteindelijk een timeline krijgt met heel foto’s en verhalen. De app werkt heel gemakkelijk omdat je snel foto’s kan toevoegen aan je reisverhaal. Je kan je reisverhalen delen met anderen, maar je kan er ook voor kiezen om een slotje op je verhalen te zetten als ze persoonlijk zijn. Aan het einde van de reis heb je de mogelijkheid om je dagboek als PDF te exporteren, waardoor je een heel mooi verslag hebt van de reis die je hebt gemaakt.

Journi

Deze applicatie lijkt ook erg op Polarsteps en Day One, maar heeft een extra functie. Ik gebruik deze applicatie als ik met anderen op reis ga. Je kan namelijk bij deze app samen met andere mensen foto’s toevoegen aan dezelfde reis. Je kan een bord maken voor je reis en op dat bord kun je allerlei dingen toevoegen, zoals foto’s. Super handig als je met een groep mensen op reis bent, want op deze manier kun je de allerleukste foto’s delen in het bord. Dan heeft iedereen in één keer de leuke foto’s op hun telefoon staan. Bij de foto’s die je toevoegt kan je, net als bij de andere apps, een verhaaltje toevoegen. Je kan je eigen pagina’s openbaar of privé maken. Journi geeft aan het eind van je reis ook de mogelijkheid om een fotoboek af te drukken. Leuk om bijvoorbeeld cadeau te geven aan een vriendin die mee is geweest op je reis!

Foto’s bewerken met Photoshop Express

Om mijn foto’s te bewerken tijdens mijn reis gebruik ik Photoshop Express. Deze is ook zowel op iOS als Android beschikbaar. Op deze manier krijg je foto’s net wat scherper, kun je rode ogen gemakkelijk verwijderen en kun je de bewolkte foto toch wat zonniger laten lijken. Ook kan je kiezen uit heel veel verschillende effecten. De applicatie is super gemakkelijk om te gebruiken en is heel handig om tijdens je reis te gebruiken. Daarnaast is het ook mogelijk om in de app collages te maken, zodat je die in één keer naar je vrienden en familie kan sturen. Scheelt een hoop internet en moeite als je niet alle foto’s hoeft te verzenden, maar simpelweg één collage verstuurt naar je familie en vrienden.

 

bron: www.reistips.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.