Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 18 augustus 2018 @ 00:11 door Travelboy , 1001 keer bekeken

Er bestaan grote verschillen tussen de prijzen van luchthaventaxi’s op de top 50 drukste vliegvelden in Europa. Voor een taxirit van de luchthaven naar het stadscentrum betalen reizigers gemiddeld 40 euro, zo blijkt uit onderzoek van reiswebsite Vliegveldinfo.nl in samenwerking met AirMundo.com. Niet alleen de afstand tussen het vliegveld en de stad, ook de locatie van het vliegveld heeft invloed op de prijs. Op de twee grootste vliegvelden van Zwitserland, Genève Airport en Zürich Airport, is de kilometerprijs het hoogst. Ook Kopenhagen Airport en Nice Airport zijn relatief duur. Luchthaventaxi’s in Turkije en Rusland behoren tot de goedkoopste van Europa.
 
De taxi wordt beschouwd als de meest comfortabele manier om van en naar het vliegveld te reizen. Veel zakelijke reizigers kiezen daarom standaard de taxi als vervoersmiddel. Echter, hoge taxi tarieven in vergelijking tot alternatieven zoals het openbaar vervoer en onduidelijkheid omtrent taxiprijzen kunnen de gemiddelde toerist weerhouden van een taxirit.
 
Het Airport Taxi Report Summer 2018 ‘Taxi tarieven op Europese luchthavens’ vergelijkt de taxi tarieven op de 50 drukst bezochte Europese luchthavens. Het rapport biedt reizigers inzicht in de gemiddelde prijs van een taxirit naar het centrum bij aankomst op de luchthaven. Prijzen van vooraf geboekte taxi’s zijn niet meegenomen in de vergelijking.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.