Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 24 juli 2018 @ 00:01 door Travelboy , 751 keer bekeken

Na weken van zon en zinderende hitte, snakken we allemaal naar een frisser dagje. Hoog tijd dus om de skilatten weer vanonder het stof te halen om er de bergen mee te trotseren. Aan de andere kant van de wereld –waar het winter is- vind je natuurlijk deftig besneeuwde skigebieden te over, maar ook in Europa kan je her en der gaan skiën. In deze drie sneeuwparadijzen is het nog volop winter.
 
1. Tignes, Frankrijk
 
Ten midden van de Franse Alpen ligt het slaperige dorpje Tignes. Met nog geen 2.500 inwoners valt het plaatsje in het niets bij de majestueuze besneeuwde bergketen die ernaast oprijst. Daar vind je ook Espace Killy, een skigebied op enkele duizenden meters boven de zeespiegel.
 
Vandaag vind je er nog zo’n 1,3 meter sneeuw wat ideaal is om te skieën. Met temperaturen tot 8 graden keer je achteraf zeker afgekoeld weer terug naar België. Qua neerslag zit het er momenteel iets minder mee. Vanaf morgen zijn buien en onweer mogelijk wat in het slechtste geval het krakende sneeuwlandschap zou kunnen omtoveren tot een natte, vettige berg.

2. Hintertux, Oostenrijk
 
Ook in het land der lederhösen en schnitzel ligt er nog sneeuw op de toppen. Op de Tiroolse gletsjer Hintertuxer vind je nog 1,4 meter van het witte goud. Het kwik kruipt voorzichtig boven het vriespunt met deze week gemiddeld zo’n 1 à 2 graden. De sporadische regenbui of donderwolk wordt afgewisseld met stralend zonnig skiweer.
 
Op een boogscheut van de piste vind je de Tiroolse hoofdstad Innsbruck. Met onnoemelijk veel herbergen en konditoreien kan je er moeiteloos de regenachtige momenten opvullen. Ook naast de skipiste zelf kan je natuurlijk Anton aus Tirol-gewijs je après-ski inzetten.
 
3. Zermatt, Zwitserland
 
In de schaduw van de iconische Matterhorn vind je de gezellige gemeente Zermatt. Het kleine dorpje is de toegangspoort naar het prachtige skigebied waar de sneeuw ook nu nog rijkelijk aanwezig is. Op de top kraakt er nog een indrukwekkende 3 meter sneeuw onder je ski’s.
Je kan er zalig afkoelen bij temperaturen van 8 graden, maar de warmte is nooit veraf. Beneden aan de berg stijgt het kwik dagelijks boven de 20 graden. Zo kan je er genieten van zowel de sneeuw als een streepje zomer.
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.