Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 28 december 2018 @ 03:41 door Travelboy , 1035 keer bekeken

Reizigers die op zoek zijn naar een hippe bestemming voor een tripje in 2019 kunnen de nieuwste lijst van Airbnb van steden en regio’s waarin de interesse het hardst is gegroeid gebruiken. En deze plekken scoorden het best.
 
1. Kaikoura, Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland is een immer populaire bestemming voor reizigers van alle soorten en maten en de regio Kaikoura in het bijzonder wordt steeds populairder. In 2016 werd de regio getroffen door een zware aardbeving maar daar zijn ze alweer bovenop. Het kustgebied op het zuidereiland zag het aantal boekingen met 295% groeien ten opzichte van het jaar daarvoor en er werd 210% vaker naar de bestemming gezocht op Airbnb. Wat kun je nou allemaal in de regio doen? Aan activiteiten geen gebrek. Zo kun je walvis spotten, genieten van de rijke outdoor gebieden en rivierkreeft nuttigen, wat toevallig één van de beste Lonely Planet culinaire ervaringen in de wereld is.

2. Xiamen, China
Dit Chinese eiland staat bekend om de seaside promenade en Europese architectuur. Maar de meest voorkomende reden voor een bezoek aan dit gebied is om Gulangyu te bezoeken, een eiland dat alleen voor voetgangers toegankelijk is en waar het stikt van de leuke cafés, hotel, tuinen en stranden. Het aantal boekingen op Airbnb op het eiland is ten opzichte van vorig jaar met 283% gegroeid. Hoog tijd om het met eigen ogen te gaan zien dus!
 
3. Puebla, Mexico
Op slechts twee uur rijden van Mexico-City vind je Puebla, een centraal gelegen stadje met een bijzonder goed bewaard gebleven historisch centrum en tal van mooie kerkjes om te bezoeken. De interesse in het gebied is met 240% toegenomen ten opzichte van vorig jaar.
 
De top tien ziet er zo uit:
Kaikoura, Nieuw-Zeeland
Xiamen, China
Puebla, Mexico
Normandië, Frankrijk
Great Smoky Mountains, Verenigde Staten

Buenos Aires, Argentinië
Accra, Ghana
Mozambique
Outer Hebrides, Schotland
Wakayama prefectuur, Japan
 
 
 
 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.