Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 18 december 2018 @ 00:04 door Travelboy , 961 keer bekeken

Reizende foodies weten dat één van de grootste voordelen van reizen is dat je de kans krijgt je te laten verrassen door nieuwe smaken ingrediënten. De beste plek om de lokale eetcultuur te ontdekken? Op een foodfestival, natuurlijk! Wij zochten naar de beste foodfestivals ter wereld waar jij sowieso voor in het vliegtuig zal stappen.

 

1. Zibelemärit, Bern

 

De Zibelemärit, oftewel de uienmarkt, in Bern is het meest bizarre foodfestival dat je ooit zult bezoeken. Duizenden mensen verzamelen zich dan om de 50 ton aan (gevlochten) uien, uienpoppetjes en uiensieraden bekijken in de honderden kraampjes, verspreid over de UNESCO-stad. Om zich vervolgens tegoed te doen aan uiensoep, uienquiche, uientaart en nog meer lokale delicatessen gemaakt van ui. Des te lekkerder met een warm kopje glühwein, die hier ook in overvloed verkocht wordt. Weer eens wat anders dan een kerstmarkt, toch? 

 

Wanneer? 25 november 2019

 

2. Salon du Chocolat, Parijs 

 

Het Salon du Chocolat omschrijft zichzelf als het ‘grootste evenement ter wereld gewijd aan chocolade’. En dat is waarschijnlijk ook zo. Aan dit herfstfestival doen 500 chocoladekenners uit 60 verschillende landen mee, waarvan er 200 chef zijn. Óveral waar je kijkt zie je chocola: van sculpturen tot workshops. Er zijn zelfs modeshows waarbij de modellen gekleed zijn in jurken van chocola. Loopt het water je al in de mond? Combineer een stedentripje Parijs dan met een bezoek aan de chocoladehemel!

 

Wanneer? 30 oktober tot 3 november 2019

 

3. Grillstock, Verenigd Koninkrijk 

 

Hoewel er een vegan-revolutie plaatsvindt, is het ook oké om zo nu en dan nog te genieten van een stukje vlees. En áls je dan toch voor vlees gaat, doe het dan bij Grillstock: een eerbetoon aan de moeder des vleesfestijnen, de Amerikaanse BBQ. Grillstock ontstond voor het eerst in Bristol, maar nu zijn er ook jaarlijkse gigs in Manchester en Londen. Dus als je het feestje in de ene stad mist, kun je gewoon door naar het volgende. Dat wordt smullen!

 

Wanneer? Eind juni, begin juli 2019

 

4. Galway Oyster Festival, Ierland

 

Nog nooit oesters geprobeerd? Pak je kans en vlieg naar de westkust van Ierland, waar al meer dan zestig jaar het oesterseizoen wordt ingeluid met het Galway Oyster Festival in september. Dwaal langs de zogenaamde ‘seafood trail’, vergaap jezelf aan de ‘oyster shucking skills’ (het kraken van oesters) tijdens de World Oyster Opening Championships en geniet van traditionele Ierse muziek. Er zijn veel gratis evenementen, maar tickets voor de openingsavond kosten zo’n €40.

 

Wanneer? Eind september 2019

 

5. Napoli Pizza Village, Italië

 

In september komen alle locals van Napels bij elkaar voor een eerbetoon aan het meest populaire eten uit Italië: pizza! Een week lang kun je deelnemen aan pizzaworkshops, kijken hoe topchefs het tegen elkaar opnemen in het wereldkampioenschap pizza maken en genieten van livemuziek tijdens Napoli Pizza Village. Maar het belangrijkst: zoveel pizza eten als je wilt! Zoals de beroemde Napolitana (met ansjovis), Marinara (met zeevruchten) en Margherita, die officieel uit Napels komt. 

 

 

Wanneer? Begin oktober, 2019

 

5. Tokyo Ramen Show, Tokio

 

Het populairste eten van Japan staat één keer per jaar in de spotlight. Het Komazawa Olympic Park staat tijdens een 11-daags evenement in de herfst volledig in het teken van ramen. Dit is je kans om van de iconische soep te proeven bij één van de 18 verschillende verkoopkraampjes, die allemaal in verschillende stijl laten zien in het bereiden van de soep met verschillende smaken uit heel het land. De entree is gratis en een kopje ramen kost nog geen €7,00*.

 

Wanneer? 26 oktober tot 5 november 2019

 

6. CHIMAC Festival, Seoul

 

Wie houdt er nou niet van fried chicken en bier? En wie deze twee combineert is pas écht in  foodie heaven. Zo denken ze er in Zuid-Korea ook over; het is niet voor niets dat het CHIMAC Festival zo populair is in hoofdstad Seoul. Eind juli trekt Seoul miljoenen bezoekers naar de stad die vijf dagen lang genieten van live performances, lokaal gebrouwen bier (-proeverijen) en zoveel gefrituurde kip als je maar wil.

 

Wanneer? juli 2019

 

7. Wildfoods Festival, Nieuw-Zeeland

 

Wat ooit begon als het in de spotlight zetten van lokale producten in 1990 is uitgegroeid tot één van de wildste en creatiefste foodfestivals aan de westkust van Nieuw-Zeeland: Wildfoods. Hier bezoek je een foodie freak show, waar je lokale delicatessen als gefrituurde sprinkhanen, varkenstepels op een stokje en krokodillenzoutjes proeft. Maar maak je geen zorgen: de ietwat minder avontuurlijke eters komen niet om van de honger; er staan ook ‘normale’ gerechten op het menu.

 

Wanneer? 9 maart 2019

 

8. Barbados Food and Rum, Barbados

 

Laat die mojito’s maar komen! Barbados is het culinaire hart van de Caribbean en hét eiland waar de rum vandaan komt. Geen wonder dus dat er een heel festival aan is gewijd: het Food and Rum Festival! Je exotische getaway naar dit paradijselijke eiland wordt alleen maar beter nu je met je voeten in het zand kunt genieten van supervers seafood en een onderonsje kunt houden met topchefs als Jean-Georges en Michael Hinds. En wie weet spot je Rihanna ook nog ergens…

 

Wanneer? eind oktober 2019

 

Is je honger nog niet gestild?

 

Het originele artikel met veel doorlink mogelijkheden kan je vinden op

 

www.skyscanner.nl/nieuws/beste-food-festivals-ter-wereld



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.