Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 02 augustus 2018 @ 00:07 door Travelboy , 850 keer bekeken

Airbnb moet zijn verhuurvoorwaarden in de Europese Unie in overeenstemming brengen met Europese consumentenwetgeving. Vooral de manier waarop het platform de prijzen van kamers en woningen door privéaanbieders presenteert, voldoet niet aan de EU-regels. Ook moeten klanten beter beschermd worden tegen annuleringen door een eigenaar.

 

De Europese Commissie geeft het Amerikaanse bedrijf tot eind augustus de tijd om de voorwaarden en de presentatie op de website aan te passen. Zo moet een klant al bij de eerste klik tijdens zijn zoektocht op de website van Airbnb kunnen zien wat de totaalprijs is voor een aangeboden accommodatie. Dat is inclusief zaken als eindschoonmaak. Ook moet het beleid voor annuleringen en compensatie in duidelijke taal worden vermeld.

 

Volgens Vera Jourova, de EU-commissaris die is belast met Consumentenrechten, zijn de mogelijkheden voor vakantiegangers door het online aanbod enorm gegroeid. ‘Maar populariteit mag geen excuus zijn om niet aan de regels te voldoen. Consumenten moeten moeiteloos kunnen begrijpen voor welke diensten ze betalen. Ze hebben recht op eerlijke spelregels.’


De commissie wil ook dat Airbnb duidelijk maakt wanneer de accommodatie door een privépersoon wordt aangeboden en wanneer door een professioneel bedrijf. In het laatste geval gelden andere regels voor de bescherming van de consument.


Als Airbnb onvoldoende aanpassingen treft, dan wil Jourova samen met lokale consumentenautoriteiten maatregelen nemen.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.