Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 18 juni 2018 @ 00:09 door Travelboy , 969 keer bekeken

De Europese Unie heeft gesteld dat ook aansluitende vluchten buiten de EU op één boeking in aanmerking komen voor compensatie bij lange vertragingen of annuleringen. Dit bevestigen rechters van het Hof van Justitie van de Europese Unie vandaag in Luxemburg.
 

In de huidige situatie geeft de Europese verordening 261/2004 passagiers recht op compensatie bij een vertraagde vlucht wanneer de vlucht minimaal drie uur later op de eindbestemming aankomt. Daarbij mag er geen sprake zijn van overmacht (zoals activiteiten die buiten de macht van de airline vallen). Deze situatie blijft gelijk. Het verschil zit hem nu in de boeking. Bij directe boekingen vanuit de EU naar buiten de Europese Unie kunnen passagiers nu dus ook compensatie claimen wanneer zij vertraging oplopen door een gemiste aansluiting buiten de EU. 

 

"Het feit dat bij de tussenlanding van vliegtuig wordt veranderd, neemt niet weg dat twee of meerdere vluchten die in het kader van één enkele boeking zijn aangekocht, als één enkele vlucht met rechtstreekse aansluitingen moeten worden beschouwd", stelt EU Court of Justice in een persbericht.

 

In Nederland zou de passagier al eerder in het gelijk gesteld zijn, aldus Vlucht-vertraagd.nl. Hoewel het Europese Hof zit hier nooit officieel over heeft uitgelaten, stellen Nederlandse rechters al een behoorlijke tijd reizigers in een dergelijke situatie in het gelijk. De nieuwe regels zijn vooral voor ander EU-landen een steun in de rug van passagiers.  

 

Bron: www.travelution.nl/nl/nieuws/nu-ook-compensatierecht-bij-tussenlandingen-buiten-eu#sthash.f8MfxTrF.dpuf



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.