Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 28 januari 2018 @ 00:43 door Travelboy , 1071 keer bekeken

Nederlanders brachten hun vakantie vorig jaar vaker dan ooit in het buitenland door. Dat blijkt uit cijfers die onderzoeksbureau NBTC-Nipo Research dinsdag op de vakantiebeurs presenteert. Het aantal vakanties is in 2017 met 3% gegroeid ten opzichte van het jaar daarvoor, tot 36,7 miljoen. Die groei was geheel te danken aan het gestegen aantal buitenlandse vakanties.

 

 

Nederlanders gaven vorig jaar een recordbedrag uit aan hun vakanties. In totaal besteedden zij €16,8 mrd, waarvan €13,8 mrd in het buitenland. Dat is ruim €1 mrd meer dan in 2016, oftewel een groei van 8%.

 

Duitsland was met 3,5 miljoen vakanties de populairste bestemming onder Nederlanders. Wel daalde het aantal vakanties naar dat land met 7% ten opzichte van het jaar daarvoor. Op nummer twee staat Frankrijk, op nummer drie Spanje.

 

De sterkste stijging van het aantal vakanties van Nederlanders was te zien in Griekenland. Die namen met 40% toe. Volgens de onderzoekers is het land onder andere door de vluchtelingencrisis de afgelopen jaren minder in trek geweest.

 

 

Het aantal vakanties naar Turkije nam daarentegen met 40% af. Dat heeft te maken met de terreurdreiging en de politieke onrust in het land, stelt het onderzoeksbureau.

 

In Nederland zelf was de Veluwe het meest in trek. Daarmee was het gebied voor het eerst populairder dan de badplaatsen aan de Noordzeekust.

 

Voor 2018 verwacht NBTC-Nipo een verdere stijging van het aantal vakanties. Als belangrijkste verklaring noemen de onderzoekers de economische groei.

 

Bron: www.fd.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.