Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 18 oktober 2018 @ 00:57 door Travelboy , 1029 keer bekeken

Het is een van de populairste bestemmingen in Azië en dat heeft het zonder meer te danken aan enorme variatie die je op de eilanden vindt. Van populaire bestemmingen als Bali tot honeymoonen in de Gili’s en ’s werelds beste duik- of surfspots: mooie eilanden heeft Indonesië echt genoeg en voor elk soort reiziger zit er wel iets tussen. Wij maakten een selectie van onze favoriete eilanden van Indonesië.

Bali

In geen overzicht met de mooiste eilanden van Indonesië kan Bali ontbreken. Want hoewel het absoluut het meest bekende eiland is, is het er ook nog steeds echt prachtig. In tegenstelling tot veel andere eilanden van Indonesië is hier bovendien heel veel te zien en doen. Laat het bomvolle Kuta links liggen, kies liever Ubud als uitvalsbasis en ga van daaruit op ontdekking. Huur een scooter, ga op pad met locals en ontdek tempels, intens groene rijstvelden, verlaten strandjes (ook die zijn er nog op Bali!) en geniet van het grote aanbod aan prachtige accommodaties en overheerlijk eten.

 

lees ook: Weg van de massa met deze lokale hotspots op Bali

 

Karimunjawa Archipel

Ben je op zoek naar een pareltje van een eiland maar heb je niet de tijd of het budget om er heel lang voor te moeten reizen? Dan is Karimunjawa waar je heen moet. Dit eiland staat gek genoeg op bijna geen enkele reisroute en dat terwijl het een van de mooiste eilanden van Indonesië is dat ook nog eens heel eenvoudig te bereiken is. De Karimunjawa archipel is gelegen voor de kust van Java en kost je slechts een bootritje van 2 uur. De eilandengroep bestaat uit zo’n 27 eilandjes, waarvan er slechts 5 zijn bewoond en lang niet allemaal zijn ze ook te bezoeken. Deze archipel is namelijk heel goed bezig met het ontwikkelen van duurzaam toerisme.

 

Gili eilanden

Het klinkt als de ultieme honeymoon bestemming— en ja, dat is het ook. Maar de Gili eilanden zijn veel meer dan dat. Zo vertelden we eerder al dat ook lowbudget Gili eilanden tot de mogelijkheden behoort! Je vindt de drie eilanden Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air net voor de kust van Lombok. Met een klein budget kan je het beste terecht op Gili Trawangan, waar veel backpack accommodaties zijn. De sfeer is hier ook wel naar, dus als je echt de paradijs ervaring wilt, dan kan je beter een van de andere twee bezoeken. Met name Gili Meno is een goede keuze voor rustzoekers, met prachtige duikspots en al even zo mooie accommodaties (maar pas je budget hier op aan!).

 

Kanawa

Nog nooit gehoord van Kanawa eiland? Deze droomplek is gelegen vlakbij Flores en vooral bekend om de prachtige riffen om te duiken en snorkelen. Laat je niet afschrikken door het feit dat er maar één accommodatie is op het eiland en dat het een resort betreft. Er bevindt zich namelijk ook een terrein waar je kunt kamperen. En we kunnen je beloven: wakker worden in alle vroegte en vanuit je tentje zo het verlaten strand oplopen is een dikke aanrader.

 

Lombok

Geen onbekende in het rijtje eilanden van Indonesië! Lombok is dan ook goed bereikbaar, alle faciliteiten zijn er en toch is het er heel veel rustiger dan Bali en eigenlijk veel mooier. De stranden spreken er tot de verbeelding en het eiland voelt op de meeste plekken nog heel erg local, met her en der kleine eettentjes, bungalows en homestays. Het eiland is het beste te bezichtigen per scooter. Berber vertelde je eerder al alles over Lombok, het ongerepte zusje van Bali.

 

Is Indonesië jouw volgende bestemming? Heel wat van onze travel writers gingen je voor. Check hun tips op onze Indonesië pagina. Neem ook een kijkje op de website Rondreis.nl, waar je heel veel informatie over Indonesië vindt, met niet alleen veel fijne reisinspiratie en tips maar ook een overzicht met alle rondreizen naar Indonesië. Handig!

 

Sumbawa

Heb jij zowel Flores als Lombok op je reisroute staan? Stap dan absoluut halverwege de reis uit, waarmee je gelijk verreweg de meeste toeristen hebt afgeschud. De bus die Flores en Lombok met elkaar verbindt passeert het mooie Sumbawa eiland, maar de meeste toeristen zien dit simpelweg niet als bestemming. De enige uitzondering hierop zijn surfers, die het eiland wel erkennen vanwege de surfmogelijkheden van wereldklasse. Het eiland leent zich verder perfect voor een dag of twee genieten aan een paradijselijk strand in alle rust. Het voelt hier ook een stuk idyllischer en lokaler dan in bijvoorbeeld Flores. Op Sumbawa eet, drink en slaap je vooral bij de lokale bevolking, met kleinschalige restaurantjes en accommodaties. Precies zoals wij het graag zien!

 

Avontuurlijk Indonesië? Lees het verhaal van Jessica, die per scooter van Bali naar Flores reisde.

 

Komodo

Het is een van de weinige plekken op aarde waar je nog de reusachtige komodovaraan kunt spotten. Op het gelijknamige eiland Komodo, gelegen in het Komodo National Park kun je met een gids op pad om de indrukwekkende varaan te vinden. Ongevaarlijk zijn ze niet, wat ook de reden is dat je het park alleen met een gids kunt bezoeken. Maar Komodo heeft meer, zo kun je er prachtig duiken!

 

De Kei-eilanden

Is hoe verder hoe beter jouw motto? Dan zijn de Kei-eilanden jouw must visit eilanden van Indonesië. De eilandengroep behoort tot de Molukken en zijn een echte picture perfect bestemming. Buiten de paradijselijke stranden vind je ook hier oerwouden met inheemse dieren. De twee grootste eilanden zijn Kei Besar en Kei Kecil en worden met elkaar verbonden door een brug. Vanaf een van deze eilanden kan je boottripjes boeken om de piepkleine eilanden in de archipel te bezoeken.

 

De Nusa’s: de allermooiste eilanden van Indonesië?

Als je dan toch op Bali bent, maak dan een uitstapje naar de prachtige Nusa eilanden, bestaande uit Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida. Wat ons betreft misschien wel de winnaar als het gaat om de allermooiste eilanden van Indonesië. Je komt dan met de boot aan op Lembongan, het grootste eiland met de meeste faciliteiten. Via de nieuw gebouwde ‘Bridge of Love’ kan je vervolgens naar het veel kleinere Nusa Ceningan wandelen. Reken op spectaculaire uitzichten over hagelwitte stranden, eindeloze rijen palmbomen en prachtige lagoons. Een echte aanrader voor een kort verblijf na je bezoek aan Bali!

 

Lees ook: Onze absolute must sees in Indonesië

 

De Bunaken eilandengroep

Last but not least: de eilanden groep Bunaken! Voor duikliefhebbers is dit de hemel op aarde. Bunaken behoort namelijk tot de allerbeste duikplekken ter wereld, met dank aan het Bunaken National Marine Park. De Bunaken eilandengroep bestaat uit 6 eilandjes, maar overnachten kan je alleen op de eilanden Bunaken en Siladan. Als je droomt van een echt onvergetelijke duikervaring, spaar dan even door en ga hier naartoe!

 

bron: www.stopandstare.nl

  •  
  •  
  •  
  •  



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.