Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 24 januari 2015 @ 00:03 door Travelboy , 1100 keer bekeken

Tip 1: Is er een alternatief vervoermiddel dat minder vervuilend en net zo comfortabel is? Vergelijk de alternatieven…

Kies voor het vervoersmiddel dat de minste uitstoot veroorzaakt om op je bestemming te komen. Zo is bijvoorbeeld de uitstoot van broeikasgassen per persoon door met de bus naar Spanje te gaan veel lager dan wanneer je met het vliegtuig gaat.

 

 

Tip 2: Hoe groen is jouw reisorganisatie nou echt? Of is alleen het logo groen? 3 dingen waar je op kunt letten

:

 

  1. 1-Bekijk de Rank a Brand score van jouw reisorganisatie. Bij Rank a Brand vind je een overzicht van de belangrijkste reisorganisaties en hun score op het gebied van duurzaamheid. Bekijk hier het overzicht.
  2. 2-Biedt men de mogelijkheid voor GreenSeat CO2-compensatie en/of het steunen van andere goede doelen? Bekijk hier de reisorganisaties die GreenSeat al aanbieden.
  3. 3-Vraag jouw reisorganisatie eens om informatie wat ze doen op het gebied van groener reizen. Certificeringen en stempels zeggen zeker niet alles. Let wel op dat er vanuit de ANVR een verplichte milieuverklaring is die elke reisorganisatie moet ondertekenen. Nog te vaak is deze verklaring enkel een verklaring met weinig acties als gevolg.

 

Tip 3: Kies voor een directe vlucht naar jouw vakantiebestemming. Waarom eigenlijk?

Vaak zijn tickets met veel overstappen goedkoper omdat het voor luchtvaartmaatschappijen een manier is om een vliegtuig voller te krijgen. Mooi meegenomen toch die korting? Wij zien redenen om toch voor die directe vlucht te kiezen:

  1. 1-Het is veel relaxter. Overstappen kost veel tijd en je wilt toch zo snel mogelijk op jouw bestemming zijn?
  2. 2-Bij het opstijgen verbrand je veel kerosine, twee of meerdere keren opstijgen is dus inefficiënt en zorgt voor veel onnodige CO2-uitstoot.
  3. 3-Teken jouw reis met overstappen eens uit op de kaart. Vaak zie je dat je via veel omwegen pas op jouw vakantiebestemming belandt. Het is alsof je van Rotterdam via Groningen naar Amsterdam rijdt.

 

Tip 4: De ene airline is de andere niet. Kies voor een groenere airline!

 

Er zijn verschillende redenen op klimaatgebied waarom de ene airline de andere niet is, je kunt dit aan de buitenkant helaas niet zien! Gelukkig is er de Atmosfair Airline Index (AAI). In deze index worden de korte, middellange en lange vluchten van 150 luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergeleken op het gebied van CO2-efficientie. Label A staat voor de beste score en G voor de slechtste score. Onze (semi) nationale carrier KLM staat op de 32ste plaats met een C-label.

Tip 5: Reis net als 115.000 medereizigers op een groene stoel, compenseer de CO2-uitstoot van jouw reis.

Heb je voor het groenste vervoersmiddel gekozen, maar veroorzaakt jouw reis nog wel CO2-uitstoot? Kies er dan voor om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren via GreenSeat. Je CO2-uitstoot compenseren is gemakkelijk en helemaal niet duur. Eén vinkje tijdens het boeken bij jouw reisorganisatie en jouw reis wordt gecompenseerd of compenseer jouw reis zelf op GreenSeat.nl. Zo steun je duurzame energieprojecten en geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Dit zorgt voor minder CO2 en een verbetering van de leefomstandigheden voor lokale families. Goed voor mens en klimaat dus. Als je compenseert, maak jij het mogelijk!



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.