Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 28 december 2015 @ 00:13 door Travelboy , 1044 keer bekeken

Het fietsverkeer in Amsterdam kan op mooie dagen druk zijn. Er kunnen al snel aardig wat bezoekers op een fiets te vinden zijn in Amsterdam. De Amsterdammer wil op tijd op z’n werk zijn, de Italiaan fotografeert ondertussen de Joodse synagoge, terwijl een groep fietsende bezoekers door een gids naar het Waterlooplein wordt geloodst. De consequentie is dat de Italiaan moet uitwijken voor de groep waardoor de Amsterdammer moet uitwijken naar de gevreesde tramrails.

Komische instructiefilm

Als Amsterdammers en bezoekers fietsen dan leidt dat ook wel eens tot ergernis. De stad wordt gedeeld met allerlei soorten verkeersdeelnemers. Om de bezoeker bewust te maken van het fietsnetwerk van Amsterdam en alle bijbehorende weggebruikers is er een komische  instructiefilm gemaakt voor bezoekers (en natuurlijk ook een beetje voor de Amsterdammers).

Happy Cycling is Safe Cycling

Goed geoefende Bike Instructor, Maxim Hartman, geeft het goede voorbeeld en leert de bezoeker fietsen in de jungle van Amsterdam. De film laat de basisregels en gedragingen zien voor een leuke en behouden fietstoer. Zo leer je hoe je niet in de tramrails belandt, dat telefoneren op de fiets niet kan, hoe je moet inhalen, waar je hoort te fietsen en dat je vooral niet plotsklaps moet stoppen om een foto te maken van een gracht. In de film is naast de acteur Maxim Hartman ook burgemeester Van der Laan te zien. Hij introduceert de slogan: Happy Cycling is Safe Cycling. De film is te zien bij fietsverhuurbedrijven, hotels, op  www.iamsterdam.com en social media.

https://player.vimeo.com/video/148069932

 

Bekijk alle andere 'bike lessons'



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.