Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 06 juli 2015 @ 04:18 door Travelboy , 959 keer bekeken

Boek je via Airbnb een kamer, appartement of huis? Dan kies je voor een verblijf in een aangename huiselijke sfeer tegen een redelijk tarief. Jouw Airbnb host zorgt voor deze comfort. Zorg jij er dan voor dat je je gedraagt zoals het hoort?

Etiquette-expert Diane Gottsman stelde een lijst samen van fundamentele etiquette waar Airbnb gasten zich aan zouden moeten houden tijdens hun verblijf. Dit is haar top vijf:

1. Lees recensies

Het is handig om van tevoren de recensies van je verblijf te lezen, maar vergeet ook niet om ná je verblijf een recensie achter te laten op de Airbnb website. Was er tijdens je verblijf een probleem? Laat dit de host dan zo snel mogelijk weten. Het is onredelijk om later in het openbaar te klagen over een kapot toilet terwijl je dit niet hebt gemeld.

2. Arriveer en vertrek op tijd

Naast het verhuren van een locatie is een Airbnb host vaak ook nog druk met zijn eigen leven. Wees je daarvan bewust. Laat weten wanneer je van plan bent te arriveren en vertrekken. Bepaal de in- en uitchecktijd en houd je daaraan. De nieuwe gasten komen vaak al een paar uur na jouw vertrek en de host heeft tijd nodig om het huis voor hen klaar te maken.

3. Bespreek je planning

Soms deel je een huis met de host. Dan is het bespreken van elkaars planning van groot belang. Laat weten als je van plan bent om de accommodatie uitzonderlijk vroeg te verlaten. Deel je een badkamer? Wees dan efficiënt met de tijd die je in de badkamer doorbrengt. En als je laat thuiskomt, vraag dan van tevoren welke ingang je het beste kunt gebruiken.

4. Toon respect

Het klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan: toon respect. Het kan zijn dat jouw host wil dat het stil is na 20.00 uur terwijl jij gewend bent om ’s avonds nog televisie te kijken. Respecteer dan hun wens. Houd bijvoorbeeld ook rekening met hun verwachtingen wat betreft schoonmaken. Laat je kamer net zo netjes, of misschien wel nog netter, achter dan hoe je het bij aankomst aantrof.

5. Money, money, money

Je hoeft je Airbnb host geen fooi te geven. De schoonmaakkosten zijn namelijk vaak al inbegrepen. Wil je toch nog graag je dankbaarheid uiten? Dan is een klein geschenk of handgeschreven notitie een mooi gebaar en wordt vast en zeker gewaardeerd!

 

bron: www.columbusmagazine.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.